externe

TikTok „nu este un agent al Chinei”: directorul executiv Shou Zi Chew apara aplicatia in timpul audierilor tensionate din Congresul SUA

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, s-a confruntat ore intregi cu intrebari dure din partea deputatilor din Camera Reprezentantilor SUA convinsi ca populara aplicatie este un „instrument” al Partidului Comunist Chinez, potrivit Sky News.

Unii si-au exprimat ingrijorarea ca TikTok, care are 150 de milioane de utilizatori americani, ofera continut care poate dauna sanatatii mintale a copiilor.

Membrii Comisiei pentru energie si comert a Camerei l-au chestionat pe Chew pe diverse subiecte – de la practicile de moderare a continutului TikTok pana la spionarea jurnalistilor de catre companie.

„Domnule Chew, sunteti aici pentru ca poporul american are nevoie de adevarul despre amenintarea pe care TikTok o reprezinta pentru securitatea noastra nationala si personala. TikTok a ales in mod repetat o cale pentru mai mult control, mai multa supraveghere si mai multa manipulare”, a spus presedintele comitetului, Cathy McMorris Rodgers.

Chew a insistat ca ByteDance, compania-mama, acorda prioritate sigurantei tinerilor sai utilizatori si a negat afirmatiile conform carora aplicatia reprezinta un risc pentru securitatea nationala.

„Permiteti-mi sa spun acest lucru fara echivoc: ByteDance nu este un agent al Chinei sau al oricarei alte tari”, a spus el.

El a reiterat planul companiei de a proteja datele utilizatorilor din SUA prin stocarea informatiilor pe serverele intretinute si detinute de gigantul Oracle.

Chew a spus ca de mai bine de doi ani TikTok a „construit ceea ce echivaleaza cu un firewall pentru a bloca datele protejate ale utilizatorilor din SUA de accesul strain neautorizat. Concluzia este urmatoarea: „date americane stocate pe pamant american, de o companie americana, supravegheata de angajati americani”, a spus Chew.

Aplicatia TikTok a fost monitorizata din ce in ce mai atent in  legatura cu securitatea si confidentialitatea datelor, existand ingrijorari ca ar putea fi folosit pentru a promova opinii pro-Beijing sau pentru a colecta date despre utilizatori, ceva ce TikTok neaga cu fermitate.

Comisia UE si mai mult de jumatate din statele si Congresul SUA au introdus deja o interdictie a aplicatiei pe telefoanele personalului din cauza preocuparilor legate de potentiale atacuri cibernetice, guvernul Regatului Unit urmandu-le exemplul saptamana trecuta.

China a spus ca se va opune oricaror incercari ale SUA de a forta ByteDance sa vanda aplicatia.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Recent Posts

Ciolacu, pocnit de amnezie: „Nu stiu cine este Ion Doldurea”. Doldurea, baron local PSD, este tatal patronului statiei GPL de la Crevedia

Premierul PSD Marcel Ciolacu a pretins miercuri ca nu mai stie cine este Ion Doldurea,…

2 ore ago

Proiectul secret american de inteligenta artificiala Maven a fost testat pe campurile de lupta din Ucraina. Tehnologia este folosita pentru detectarea automata a tintelor

Un proiect experimental de inteligenta artificiala (AI) dezvoltat de armata americana a avut rezultate mixte…

3 minute ago

Sondaj la Brasov: Coliban (USR) – 54,6%, Scripcaru (PSD-PNL) – 45,4%. Surse: „Nemultumiri mari in PSD si PNL”

Sondaj dezastruos pentru alianta PSD-PNL la Brasov. Candidatul aliantei, fostul primar George Scripcaru, se afla…

2 ore ago

Eminenta cenusie a Kremlinului: „Situatia din lume devine din ce in ce mai periculoasa si mai imprevizibila”

Situatia din lume devine din ce in ce mai periculoasa si mai imprevizibila, in principal…

7 minute ago

Firea nu pricepe: „Ce sunt rechinii imobiliari?”. Ea acuza o „campanie facuta pe minciuna si pe ura si mai ales pe dezinformare”

Gabriela Firea, candidata PSD la Primaria Capitalei a lansat un nou atac la adresa lui…

O oră ago