Categories: news

Timisoara intra in carantina. Dominic Fritz: „Am votat ‘da’ cu inima grea. Sectiile ATI sunt pline. Fac apel catre toti timisorenii sa ia aceasta situatie in serios”

Municipiul Timisoara si patru comune periurbane vor intra in carantina, de le miezul noptii de duminica spre luni, din cauza ratei mari de infectare cu SARS-CoV-2.

„Am votat ‘da’ cu inima grea. Teama mea a fost ca daca continuam pe acest trend ascendent nu vom reusi inainte de Pasti sa ajungem la o oarecare normalitate. Sectiile ATI sunt pline. Lucram la extinderea paturilor ATI in spital. Am deschis un nou spital suport.

Am discutat cu dl colonel Gheorghita si am discutat suplimentarea numarului de doze de vaccin pentru Timisoara. Avem nevoie si de masuri la nivel national pentru a compensa financiar cei care sufera. Ar fi buna OUG pentru a scuti cetatenii din zona carantinata de impozitul pe venit pentru perioada respectiva.

Lipsa discursului national si a asumarii responsabililor politici in aceasta perioada. Avem nevoie de o dezbatere nationala pe tema pandemiei, avem nevoie ca oamenii sa constientizeze ca situatia este serioasa. Momentan, legea nu ne permite sa luam nicio masura restrictiva in plus fara a institui carantina. Acest lucru trebuie sa se schimbe, sa existe flexibilitate si sa putem sa luam masuri la nivel local.

Fac apel catre toti timisorenii sa ia aceasta situatie in serios, sa respecte masurile. Cel mai rau ar fi sa avem carantina si sa nu avem rezultate. Trebuie ca in aceste doua saptamani sa scadem repede si puternic cifrele. Vom avea de saptamana viitoare si call center pentru toti cei care sunt in situatii deosebite sau care au intrebari”, a spus primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Potrivit Prefecturii Timis, dupa analiza atenta a tuturor datelor primite din partea Directiei de Sanatate Publica Timis si a specialistilor in cadrul CJSU Timis, s-a decis instituirea carantinei incepand cu data de 8 martie, ora 00,00, pe raza municipiului Timisoara si a comunelor Mosnita Noua, Ghiroda, Giroc si Dumbravita, pentru o perioada de 14 zile.

Ce restrictii se aplica in Timisoara

Se vor aplica o serie de masuri obligatorii pentru toate persoanele care se afla permanent in zona mentionata sau doar o tranziteaza. Aceste masuri au ca scop prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform deciziei luate, sambata, de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Timis, incepand cu data de 8 martie 2021 ora 00,00 in perimetrul vizat este strict interzisa intrarea/iesirea in/din zona carantinata prin alte zone si cai de acces decat cele deschise circulatiei publice de pe drumurile nationale, judetene, comunale si forestiere.

Circulatia si stationarea persoanelor in spatiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu exceptia motivelor bine justificate, pe baza declaratiei pe propria raspundere, legitimatiei de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator.

Totodata, in interiorul localitatilor se interzice circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mari de sase persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

In perioada urmatoare se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializarii de bunuri alimentare si nealimentare pana la ora 20,00, cu exceptia farmaciilor si a statiilor de distributie carburant care pot avea program nonstop.

Se va limita numarul de persoane in incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distantare fizica.

In cazul centrelor comerciale si parcurilor se limiteaza accesul persoanelor astfel incat sa se asigure 8 metri patrati de persoana, cu respectarea normelor de distantare.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

BREAKING Numar record de decese de la inceputul pandemiei: 237. S-au inregistrat inca 2.931 de noi cazuri

In ultimele 24 de ore s-a inregistrat cel mai mare numar de decese de la…

1 minut ago

Solutia care ar rezolva criza politica. Liderii coalitiei se pregatesc de o noua runda de discutii

Liderii coalitiei de guvernare se reunesc marti de la ora 16:00 pentru o noua runda…

O oră ago

Pretul apartamentelor va creste in perioada urmatoare: „Bani pe piata sunt, intr-o piata galopant inflationista”

Exista riscul ca pretul apartamentelor sa creasca in perioada urmatoare, ca urmare a cererii mari…

32 de minute ago

Vlad Voiculescu revine cu noi acuzatii la adresa lui Citu: „Minciuna si pretext. Inclusiv eu am discutat ordinul cu Florin Citu”

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu catalogheaza drept "o minciuna" afirmatia conform careia ordinul dat…

2 ore ago

Un medic ATI de la Colentina ii raspunde lui Voiculescu: Nimeni nu poate ascunde mortii. Ne-a facut un mare rau tuturor

Medicul Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, a reactionat marti la afirmatiile fostului…

3 ore ago