news

Timisoara intra in carantina. Dominic Fritz: „Am votat ‘da’ cu inima grea. Sectiile ATI sunt pline. Fac apel catre toti timisorenii sa ia aceasta situatie in serios”

Municipiul Timisoara si patru comune periurbane vor intra in carantina, de le miezul noptii de duminica spre luni, din cauza ratei mari de infectare cu SARS-CoV-2.

„Am votat ‘da’ cu inima grea. Teama mea a fost ca daca continuam pe acest trend ascendent nu vom reusi inainte de Pasti sa ajungem la o oarecare normalitate. Sectiile ATI sunt pline. Lucram la extinderea paturilor ATI in spital. Am deschis un nou spital suport.

Am discutat cu dl colonel Gheorghita si am discutat suplimentarea numarului de doze de vaccin pentru Timisoara. Avem nevoie si de masuri la nivel national pentru a compensa financiar cei care sufera. Ar fi buna OUG pentru a scuti cetatenii din zona carantinata de impozitul pe venit pentru perioada respectiva.

Lipsa discursului national si a asumarii responsabililor politici in aceasta perioada. Avem nevoie de o dezbatere nationala pe tema pandemiei, avem nevoie ca oamenii sa constientizeze ca situatia este serioasa. Momentan, legea nu ne permite sa luam nicio masura restrictiva in plus fara a institui carantina. Acest lucru trebuie sa se schimbe, sa existe flexibilitate si sa putem sa luam masuri la nivel local.

Fac apel catre toti timisorenii sa ia aceasta situatie in serios, sa respecte masurile. Cel mai rau ar fi sa avem carantina si sa nu avem rezultate. Trebuie ca in aceste doua saptamani sa scadem repede si puternic cifrele. Vom avea de saptamana viitoare si call center pentru toti cei care sunt in situatii deosebite sau care au intrebari”, a spus primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Potrivit Prefecturii Timis, dupa analiza atenta a tuturor datelor primite din partea Directiei de Sanatate Publica Timis si a specialistilor in cadrul CJSU Timis, s-a decis instituirea carantinei incepand cu data de 8 martie, ora 00,00, pe raza municipiului Timisoara si a comunelor Mosnita Noua, Ghiroda, Giroc si Dumbravita, pentru o perioada de 14 zile.

Ce restrictii se aplica in Timisoara

Se vor aplica o serie de masuri obligatorii pentru toate persoanele care se afla permanent in zona mentionata sau doar o tranziteaza. Aceste masuri au ca scop prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform deciziei luate, sambata, de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Timis, incepand cu data de 8 martie 2021 ora 00,00 in perimetrul vizat este strict interzisa intrarea/iesirea in/din zona carantinata prin alte zone si cai de acces decat cele deschise circulatiei publice de pe drumurile nationale, judetene, comunale si forestiere.

Circulatia si stationarea persoanelor in spatiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu exceptia motivelor bine justificate, pe baza declaratiei pe propria raspundere, legitimatiei de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator.

Totodata, in interiorul localitatilor se interzice circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mari de sase persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

In perioada urmatoare se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializarii de bunuri alimentare si nealimentare pana la ora 20,00, cu exceptia farmaciilor si a statiilor de distributie carburant care pot avea program nonstop.

Se va limita numarul de persoane in incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distantare fizica.

In cazul centrelor comerciale si parcurilor se limiteaza accesul persoanelor astfel incat sa se asigure 8 metri patrati de persoana, cu respectarea normelor de distantare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Israelul a atacat Iranul cu rachete. Zborurile comerciale deasupra oraselor Teheran, Isfahan, Shiraz au fost suspendate incepand de azi-noapte

Rachete israeliene au lovit un sit din Iran, a anuntat joi seara tarziu ABC News,…

7 minute ago

Statele Unite au blocat in mod decisiv aderarea deplina a unui stat palestinian la ONU

Statele Unite au pus capat joi sperantei firave a palestinienilor de a deveni membri cu…

13 minute ago

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

11 ore ago

Ciuca: „Daca va fi nevoie, PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei. Electoratul nostru nu-l sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat, joi seara, ca, in eventualitatea retragerii lui Catalin Cirstoiu…

8 ore ago

Un fugar american a fost prins in Piata Sf. Petru din Roma. Avea la el trei cutite lungi

Politia italiana l-a arestat, saptamana trecuta, pe „cel mai cautat” fugar american. Barbatul a fost…

12 ore ago

Sportivii romani vor merge la Paris cu aeronava „Nadia Comaneci”

Aeronava  Tarom care va transporta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Paris poarta numele…

12 ore ago