PSD ar urma sa dispara. Timmermans anunta un proiect revolutionar pentru politica din statele UE: scaderea varstei de vot

externe

Candidatul socialistilor europeni la postul de presedinte al viitoarei Comisii Europene, olandezul Frans Timmermans, a declarat marti seara ca doreste scaderea varstei legale de vot la 16 ani, intrucat ”tinerii stiu ce vor”, transmite dpa, citata de Agerpres

Timmermans a facut aceasta afirmatie intr-o dezbatere organizata de postul de televiziune german ARD, unde este invitat si principalul sau contracandidat, germanul Manfred Weber, reprezentantul Partidului Popular European (PPE). Conform majoritatii sondajelor de opinie europene, PPE ar urma sa obtina cele mai multe locuri in viitorul Parlament European in urma alegerilor europene din 23-26 mai.

Intrebat daca si el sustine scaderea varstei minime de vot, Weber a spus ca decizia pe acest subiect trebuie sa le revina guvernelor statelor membre, nu Bruxellesului, dar a precizat ca in orice caz tema ar trebui sa faca obiectul dezbaterilor publice.

Adoptarea unui astfel de proiect ar afecta grav procentele PSD, al carui electorat este format acum in principal din pensionari.

Mai mult despre:


Comentarii: