Timmermans, atacat violent de oamenii lui Dragnea. Mihai Fifor da tonul, va parasi Dragnea gruparea socialistilor?

politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Mihai Fifor, l-a atacat violent, luni seara, pe Frans Timmermans sustinand ca ataca Romania si ca este „jenant” ce face.

„Suntem sau nu stat suveran, democratic, cu aceleasi drepturi si obligatii ca orice stat din UE? In ce fel nu respectam tratatele si valorile UE, statul de drept? Prin modificarea unor legi ale justitiei in conformitate cu solicitarile CCR inseamna ca nu respectam statul de drept, prin oprirea unor abuzuri?

Frans Timmermans, cu cei 2% pe care ii are in tara lui, a ramas la dialogul lui si la acel mod jenant prin care dojenesti un stat care are aceleasi drepturi si obligatii ca orice alt stat european”, a declarat Fifor la Digi24.

Trebuie mentionat ca Frans Timmermans nu a atacat Romania ci modul in care PSD respecta valorile socialiste si valorile europene.

„Daca suntem partidul care ii critica pe altii cand incalca statul de drept, cand ataca libertatea presei, cand pun judecatorii sub control politic, cand opresc lupta impotriva coruptiei, trebuie sa vorbim deschis daca vedem asemenea probleme in familia noastra, aceasta este datoria noastra, nu putem evita aceasta discutie.

Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de catre Serghei, Udo si cu mine, ieri, cand ne-am intalnit. I-am spus ieri: Liviu, daca vreti sa faceti parte din aceasta familie, trebuie sa respectati valorile noastre fundamentale. Si Liviu a spus ca vor face acest lucru. Vom avea discutii pe aceasta tema in saptamanile viitoare. Nu putem face niciun compromis in acest domeniu.

Aceasta este o linie rosie pentru miscarea noastra, asta e o linie rosie pentru Europa”, i-a transmis taios Timmermans lui Dragnea la Madrid.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: