„Timmermans este o rusine”. PSD se pregateste sa plece din grupul socialistilor europeni, il acuza pe Timmermans de „ticalosie”

politica

Liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a lasat marti un val de invective la adresa prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Timmernans este coleg cu PSD in grupul socialistilor, fiind ales recent drept candidat al socialistilor pentru sefia Comisiei Europene.

„Timmermans e o rusine”, a declarat furios Serban Nicolae la Antena 3.

”Astazi, Timmermans, un politician care a reusit sa-si duca partidul, in propria tara, la sub 6%, va dati seama cat este de credibil in fata propriilor conationali, ne-a cerut sa dam o lovitura de stat in Romania. Am sunat-o pe Corina Cretu, dar nu am reusit sa dau de domnia sa. Este cea mai veche prietena a mea din politica. As vrea sa ii cer sa se delimiteze, ca membru al Comisiei Europene, de aceasta ticalosie facuta de colegii domniei sale.

Sper sa nu se ralieze unui asemenea delir pentru ca ceea ce spunea Timmermans, cu o ticalosie greu de inteles, este ca Guvernul trebuie sa suspende legile date de Parlamentul Romaniei, ca Guvernul si Parlamentul Romaniei ar trebui sa se subordoneze Comisiei Europene, ca suveranitatea nu mai apartine poporului roman… si ca, in general, trebuie sa urmam niste recomandari. Asa ceva este si ilogic, nu doar de neacceptat! ”, a mai spus Nicolae.

Comisia Europeana a dat publicitatii, miercuri, Raportul MCV privind Romania. Raportul a fost explicat chiar de catre prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

„Cerem suspendarea tuturor incercarilor de a inlatura principalii procurori si incetarea modificarilor la Codurile penale”, a spus Timmermans.

„In ultimele 12 luni am vazut putin progres in Romania, chiar a fost regres.Vedem forme de regres care sunt cu adevarat regretabile. E vorba mai ales de amendarea legilor justitiei, independenta magistratilor si combaterea coruptiei”, a adaugat Timemrmans.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: