Timmermans, intrebat ce legitimitate mai are Dragnea in fata romanilor. Raspuns pentru PSD: „Nu folositi puterea pentru a fugi de justitie”

politica

Prezent la o intalnire cu cetateni romani, prim-vicepresedintele Comisiei Europene,Frans Timmermans, a fost rugat sa isi exprime parerea cu privire la legitimitatea unor politicieni ce au fost condamnati in Justitie. Timmermans, care s-a declarat neutru national si politic in ceea ce priveste declaratiile din pozitia sa oficiala, a spus ca aceste lucruri tin strict de legislatia tarii.

„Justitia si-a urmat cursul, a fost data o condamnare. Ce se intampla dupa, este inclus in cursul justitiei din tara. Punct”, a declarat Timmermans.

El a spus ca problema care trebuie remarcata este tendinta politicienilor de a-si folosi puterea pentru a scapa de propriile probleme din justitie.

„Partidul care a castigat alegerile in Romania le-a castigat datorita unei platforme de justitie sociala si cred ca asta este o cauza buna. (…) Ce am eu sa ii spun Guvernului este ‘incepeti sa dati ceea ce ati promis, pentru ca asta este singura justificare a votului pe care l-ati primit'”, a subliniat Timmermans.

Acesta le-a transmis alesilor: „Daca sunteti perceputi ca folositi puterea politica pentru a fugi de justitie, atunci sunteti creatorii unei probleme uriase in societate. Trebuie sa evitati sa dati impresia ca ati primit mandat de la alegatori sa faceti ceva si faceti altceva”.

„Cred ca asta a mers ingrozitor in ianuarie si februarie si asta incearca acest guvern sa corecteze. Si cred ca orice guvern care incearca sa corecteze asta merita o evaluare dreapta a ceea ce face. Rezultatul procesului legislativ va fi dovada actiunilor Guvernului”, a precizat Timmermans.

Oficialul CE a adaugat ca „justitia trebuie sa isi continue cursul indiferent de cine este tinta investigatiilor, fie ca e membru al Parlamentului, ministru”. „Justitia trebuie sa isi urmeze cursul si in aceasta tara am vazut ca sistemul judiciar nu este intimidat de persoane numai pentru ca acestea au un mandat politic”, a punctat el.

Printre cei care au asistat la discutia de la Muzeul de Arta din Capitala s-a numarat si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene s-a aflat joi in vizita oficiala in Romania. Acesta s-a intalnit cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, dar si cu premierul Sorin Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: