Timmermans, lovitura de gratie impotriva lui Liviu Dragnea. A reusit sa blocheze adoptarea OUG pe justitie

politica

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a obtinut asigurari din partea premierului Viorica Dancila ca ordonanta de anulare a condamnarilor decise de completurile de cinci judecatori nu va adoptata fara ca Executivul european sa isi dea acordul, anunta surse politice citate de g4media.ro.

Astfel, Dancila a fost nevoita sa-i promita lui Timmermans, joi, la Bruxelles, ca ”nu va da OUG peste noapte”. Mai mult, i-a promis prim-vicepresedintelui Comisiei Europene si ca inainte de adoptarea OUG va trimite textul proiectului la executivul european.

„Se tot vorbea de amnistie si gratiere, insa i-am explicat prim-vicepresedintelui Comisiei Europene ca nu este vorba despre o amnistie si gratiere si ca niciodata o lege nu o dai pentru cineva. A ramas ca se va uita pe acest act, ca este transparent sa tinem legatura referitor la pasii pe care vrem sa ii facem”, a afirmat Viorica Dancila, joi seara, la Antena 3

Este putin probabil ca oficialii Comisiei Europene vor fi de acord cu o ordonanta de anulare a pedepselor pentru marii corupti.

Jyrki Katainen, vicepresedintele Comisiei Europene, a comentat recent, printr-o postare pe Twitter, ordonanta de urgenta privind contestatia in anulare, mentionand ca stirea este incredibila si ca romanii merita un stat de drept.

„Stire incredibila! Poporul roman merita stat de drept!”, a declarat Jyrki Katainen prin intermediul postarii pe Twitter, in care a distribuit si o stire a pubticatiei Associated Press despre situatia din Romania.

„Ministrul roman al Justitiei a anuntat luni ca a pregatit o ordonanta de urgenta prin care ar putea invalida sute de procese de coruptie in care sunt implicati oficiali de rang inalt”, relata AP, cu referire la anuntul facut de Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anuntase faptul ca ministerul a pregatit o ordonanta de urgenta pentru repunerea in termen a celor condamnati de complete nelegal constituite.

„Am pregatit un proiect de ordonanta de urgenta pentru repunerea in termen a celor condamnati de complete nelegal constituite. Vom putea face contestatie in anulare, iar instanta in complet legal ii va judeca, iar daca sunt vinovati vor plati”, a declarat ministrul Justitiei, la Romania Tv.

Intrebat cand va fi emisa ordonanta, Toader a mentionat: „OUG e pregatita. Nu decid eu momentul. Eu propun, solutia, eu am facut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred ca in cel mai scurt timp posibil”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: