In timp ce ALDE a ajuns sub pragul electoral in sondaje, Tariceanu viseaza la Presedintie. Declaratii de ultima ora

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a infirmat vineri o eventuala discutie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru o candidatura la alegerile prezidentiale, adaugand ca este prea devreme pentru acest lucru.

„Nu am avut discutii in legatura cu o candidatura la prezidentiale. Pe viitor, sigur ca aceasta discutie va avea loc, dar acum e prea devreme. (…) Mai avem mai mult de un an pana la alegeri si noi consideram ca nu este momentul necesar ca aceasta discutie sa aiba loc. In prealabil va trebui sa facem o analiza, sondaje, studii pentru a gasi care este cea mai buna solutie”, a afirmat Tariceanu.

Citeste si: Sondaj facut de americani: PSD se prabuseste, ALDE nu mai intra in Parlament. Partidul lui Ciolos este in crestere

Referitor la alegerile europarlamentare, el spus: „In partid, noi vom pune accent pe selectia si definirea temelor cu care vom merge in campania de europarlamentare. Sentimentul meu este ca din ce in ce mai multi romani au capatat convingerea ca Parlamentul European este o institutie importanta in care Romania trebuie sa fie bine reprezentata, sa-si promoveze si apere interesele. Ca atare, selectia candidatilor nostri si temele principale vor fi gandite din aceasta perspectiva”.

Intrebat daca actualii europarlamentari vor avea sanse sa ocupe un loc eligibil pentru o noua candidatura, Tariceanu a confirmat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: