Tineri nevinovati, loviti salbatic de jandarmi in afara Pietei Victoria. Imagini sinistre ale Regimului Dragnea – Video

news

Noi imagini in care tineri pasnici sunt loviti cu brutalitate pe strazile din preajma Pietei Victoriei starnesc revolta pe retelele de socializare.

Jandarmii i-au lovit cu bastoanele pe niste tineri care stateau pe o banca, iar un alt tanar a primit o lovitura cumplita in organele genitale.

Iata marturia unui tanar despre ce s-a intamplat pe stradutele din preajma Pietei Victoria. Jandarmii au atacat fara discernamant, multi protestatari nevinovati fiind vizati de gazele lacrimogene.

„Dupa ce am fost alergati de jandarmi, am fugit pe Nicolae Titulescu pana la intersectia cu strada Doctor Iacob Felix. Acolo ne-am regrupat, era si o masina SMURD care acorda prim ajutor celor ce au fost afectati mai mult de gaz si ofereau si apa.

Dupa vreo 5 minute am incercat sa mergem spre Victoriei, dar nu am reusit, continuau sa arunce cu grenade lacrimogene. Unii dintre noi am reusit sa mergem printr-o alee a cladirii BRD si am iesit pe Ion Mihalache unde erau mai multi oameni. In total cred ca eram vreo 2000 la momentul respectiv. Apoi dupa vreo 10 minute s-a format un zid de jandarmi fix la intrarea pe Ion Mihalache cu dube in spatele lor si au inceput sa forteze multimea sa se indeparteze de Piata Victoriei folosind gaze lacrimogene.

Timp de 2 ore rutina era cam asa: incercam sa ne regrupam ca sa protestam pasnic, insa in fata noastra erau vreo 20-30 de oameni care aruncau cu bolovani scosi de langa liniile de tramvai, cu gunoaie, cocktailuri molotov, scoteau stalpi de protectie, rupeau garduri etc. Tot aceeasi indivizi au scos doua pubele de metal pline cu gunoaie, le-au rasturnat si le-au dat foc. La fel si cu cosurile de gunoi de pe stalpi, le scoteau, le puneau in mijlocul drumului si le dadeau foc.

In tot acest timp, jandarmii pastrau formatia de zid care acapara toata latimea strazii si dupa o ora au adus si o masina cu tun de apa. Nu cred ca treceau 5 minute pana cand mai aruncau cu cate 2-3 grenade. Si cam asa a fost timp de doua ore: ne regrupam, grupuri violente mergeau in fata si aruncau cu chestii in jandarmi, jandarmii trageau cu grenade, si uneori inaintau ca sa ne retragem si sa devansam cat mai mult, iar noi fugeam, si cand se mai calmau apele ne regrupam si tot asa.

Pana cand grupul de oameni care a mai ramas (cam 500 cred) a trecut intersectia Ion Mihalache – Banul Manta. Intr-un final, la capatul intersectiei respective s-au asezat jandarmii in aceeasi formatie, iar grupul de oameni ramas s-a retras aproape de piata Ion Mihalache.

Un lucru pe care l-am observat e ca grenadele nu erau indreptate catre grupul violent (rareori se intampla asta). Erau indreptate catre grupul de protestatari pasnici. Tactica lor cred ca a fost sa micsoreze cat mai mult grupul ca apoi sa actioneze cand numarul era destul de mic.

Apoi s-a dus totul dracu’ atunci cand niste dube de jandarmi au iesit de pe Strada Arhitect Ion Mincu. Practic, ne-au incercuit. Apoi au inceput sa traga la greu cu grenade lacrimogene. Fiecare a fugit pe unde a putut. Eu am fugit cu inca un grup pe strada Grigore Manolescu, ceilalti nu stiu pe unde au ajuns. Am ajuns in capatul strazii, am discutat cu niste persoane, si apoi m-am hotarat sa plec acasas, pentru ca oricum nu mai era nimic de facut. De pe stradute mai mici ieseau alti oameni care spuneau ca sunt jandarmi mai peste tot.

Eu am apucat sa fug putin, apoi am zis ca e destul, sunt destul de departe de bulevard si ca nu am cum sa mai patesc ceva. Imi aprind o tigara si vad in spatele meu, in departare (cam la 500m) o masina de politie cu girofarul pornit strigand la cei pe care i-am lasat in urma „Ramaneti pe loc!”

Atunci am fugit, am mai taiat niste stradute, si dupa inca o ora am ajuns acasa. Trecusem chiar pe langa o masina de politie cu 3 ofiteri in ea, dar nu m-a oprit nimeni.

Asadar, daca si un grup de 2000 de oameni avea nevoie de interventia jandarmilor, si intr-un mod atat de organizat incat accesul catre Piata Victoriei sa fie inchis, atunci puteti sa trageti voi concluzii.

Eu maine imi voi pregati un fular, apa si niuste servetele umede, pentru orice eventualitate, desi cred (sau cel putin sper) ca nu vor mai avea aceeasi abordare”, afirma un martor pe Reddit Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: