TINTA numarul 1 a lui Putin in Siria: „O uriasa lovitura, va distruge prestigiul SUA”

externe

Vladimir Putin a dat ordin ca fortele ruse din Siria sa faca tot posibilul pentru a-l captura pe Jihadi John, jihadistul ISIS care a decapitat mai multi cetateni americani si britanici. Capturarea lui Jihadi John ar insemna o uriasa lovitura de imagine pentru liderul de la Kremlin, scrie presa britanica.

Putin a intrat astfel in competitie cu premierul britanic, David Cameron, care se zbate sa il prinda pe jihadist „mort sau viu”.  Acesta, al carui nume adevarat este Mohammed Emwazi, are cetatenie britanica.

jihadi

Daily Star mentioneaza ca Putin are sanse mai mari sa il inhate pe Jihadi John datorita prezentei rusilor in Siria si a legaturilor stranse pe care le au cu oamenii regimului Assad. „Deaoarece rusii au fost invitati in Siria de regimul Assad este mai usor pentru ei sa lanseze operatiuni speciale de tip ‘prinde sau ucide'”, a mentionat un oficial al serviciilor de securitate ale SUA. El a confirmat ca rusii il vaneaza pe Jihadi John.

„Daca il vor captura viu pe Emwazi va fi o miscare extraordinara. Putin va putea spune ca tacticile sale dure au reusit acolo unde Vestul a esuat. Ar fi o lovitura devastatoare pentru prestigiul Americii”, a mai spus oficialul SUA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: