Tinta USR in acest an: „17% din optiunile de vot”. Allen Coliban: „Trebuie sa devenim prima optiune pentru guvernare in 2024”

politica

Primarul municipiului Brasov, Allen Coliban, crede ca, daca USR nu ajunge la 17% in intentiile de vot la sfarsitul lui 2022, va fi foarte greu sau chiar imposibil sa devina relevant in anul electoral 2024. Coliban se asteapta ca, dupa demisia lui Dacian Ciolos din fruntea USR, sa se linisteasca tensiunile care exista in USR dupa fuziunea cu PLUS si considera ca este momentul sa fie resetate anumite lucruri si sa nu mai fie o lupta a taberelor in interiorul formatiunii politice.

Allen Coliban a fost intrebat, duminica, la emisiunea Insider Politic, difuzata de Prima TV, daca se asteapta ca partidul sa ramana unit si sa nu se rupa in USR si in PLUS.

“Ma asteptam, dupa gestul lui Dacian, care nu a plecat din partid. (…) Ma astept ca dupa acest gest sa se linisteasca o parte din tensiunile care existau post-fuziune si cred ca este momentul ideal sa ne dam seama si unde am gresit, si cum putem sa refacem, sa resetam anumite lucruri in intern astfel incat in partidul asta sa fie vorba despre noi toti, sa nu mai fie o lupta a taberelor. Asta am si transmit de altfel leadershipului, in momentul care ai terminat o partida, un joc, strangi mana adversarului, ii recunosti victoria dupa care nu vrei sa dispara, vrei sa continui si sa sa te bucuri de prezenta lui. In cazul de fata, cred ca avem nevoie de fiecare om bun”, a afirmat Allen Coliban.

El considera ca trebuie resetata atmosfera in interiorul USR si felul in care se iau deciziile.

“E foarte trist cand oameni care au facut politica in strada, care s-au dus si au facut campanii asta lasand din timpul familiei si al carierelor lor, tocmai pentru a schimba ceva in politica romaneasca, sa spuna ‘Eu sunt dezamagit si plec’. E foarte important sa intelegem ca asta e un simptom al greselilor facute si sa resetam inclusiv atmosfera in intern si felul in care se iau deciziile. Iar pentru asta sistemul de vot dintr-un partid democratic ar trebui sa fie un sistem de vot proportional astfel incat fiecare voce sa aiba o putere si o reprezentare in functie de ponderea respectiva”, a mai declarat Coliban, citat de news.ro.

In opinia sa, miza cea mai mare este ca USR sa redevina un partid care sa fie prima optiune pentru guvernare.

“Miza cea mai mare este unde vom fi in 2024, cum facem sa redevenim un partid care sa fie prima optiune pentru guvernare, sa acaparam toata degringolada de pe segmentul de centru-dreapta al electoratului si sa fim principala optiune, cum facem sa reconectam oameni la ce propunem noi ca reforme si asta necesita asumare, inclusiv din punct de vedere al unor pasi. Adica, suntem in 2022, nu in 2023, trebuie sa iti propui obiectivul si vezi unde te afli, ci acum deja suntem in linie dreapta catre alegerile din 2024. Asta as vrea sa vad de la oricine cere sau are puterea in interiorul partidului, un plan, niste praguri. Pana in decembrie 2022, daca nu suntem la 17%, o sa ne fie foarte greu sau imposibil sa mai fim relevanti in 2024 si dupa aceea ne uitam cum facem ca in lunile ramase, in zece luni, sa ajungem acolo”, a transmis Coliban.

El a precizat ca este nevoie de reforme mai degraba decat de populism.

“Discutiile acestea lipsesc si ne lipsesc pentru ca, in momentul in care le punem in termen de obiectiv si de tinte, automat, poti fiecare pas dupa aceea sa-l faci si sa te uiti la care sunt lucrurile importante, sa te uiti cine ne-a votat, de ce ne-a votat, de ce nu ne mai voteaza cei care nu ne mai voteaza, de ce ne-ar vota din nou cei care ne-au votat, cum putem sa luam pe cineva si sa il convingem ca da, e nevoie de reforme, mai degraba decat de populism”, a explicat Allen Coliban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: