analize

Tismaneanu: „Acum e momentul sa-l sustinem pe Vlad Voiculescu. Canalii ordinare il mananca de viu”. Si Radu Paraschivescu este alaturi de ministrul Sanatatii

Vladimir Tismaneanu lanseaza un apel pentru sustinerea lui Vlad Voiculescu in contextul unei campanii monstruoase menite sa il demita din functia de ministru al Sanatatii. Tismaneanu este sustinut si de scriitorul Radu Paraschivescu.

„Ura impotriva lui Vlad Voiculescu este ‘sinteza zilei’ ridicata la patrat. Rar am pomenit o mai repugnanta campanie menita sa inventeze si sa demonizeze ‘tapul ispasitor’. O strangere de mana de departe pentru un om demn, onest si curajos! (…) Vlad Voiculescu este acolo, in gura balaurului. Acum e momentul sa-l sustinem!”, a scris Tismaneanu pe Facebook.

Intr-o alta postare, Tismaneanu a explicat cine sunt cei care il contesta pe Vlad Voiculescu. „O abjecta coalitie a mafiotilor cum putine vor mai fi existat egale intru infectie in aceste trei decenii de hotie, faradelege, devalizari bancare, furt pe ascuns si la drumul mare, de cinism criminal si criminalitate cinica, insistam pe trei atribute pe care le cred indispensabile pentru indeplinirea reusita a teribil de dificilului sau mandat: Demnitate, onestitate, curaj. Cineva se si ma intreaba, e nevoie (si) de competenta ? Fara doar si poate. In opinia mea, VV a dovedit si dovedeste ca detine aceste calitati. Inclusiv competenta, profesionalism, eficienta.

Cred ca este imperativ sa inceteze hartuirea sa si fie lasat sa le puna in valoare impreuna cu echipa lui. Atacurile imunde nu sunt catusi de putin spontane. Intai l-au calomniat cat au putut pe motive biografice ca si cum omonimul patron al haznalelor ce-si ‘antene’ ar fi fost un ingeras cu aripioare. Apoi au venit cu diploma de studii. Canalii ordinare si plagiatori seriali il mananca de viu, il asasineaza in efigie, vor sa-l fiarba in cazanul cu smoala al urii lor scabroase. Oribil, dezgustator, pestilential!”, a explicat Tismaneanu.

Radu Paraschivescu sustine apelul lui Tismaneanu si aduce aminte ca Vlad Voiculescu a blocat in Guvern o noua ordonanta de urgenta menita sa acorde bani publici trusturilor de presa.

„Volo draga, e admirabil ce spui. Vlad Voiculescu va fi sacrificat de si pentru combinagiii din PSD si PNL, care lucreaza impreuna de mult. Am sperat ca Florin Catu nu va intra in jocul asta. Habar n-am daca i s-a sucit mana la spate sau nu. Si nu conteaza. Inca un lucru. Pe langa statutul de ‘thorn in their side’, Vlad Voiculescu a propus guvernului sa nu mai finanteze campaniile de presa in lupta impotriva Covid-19. Hot potato, ain’t it?”, a scris Paraschivescu.

Citeste si: Monstruoasa coalitie pentru lichidarea lui Vlad Voiculescu. Ce se afla in spatele noului scandal de la Spitalul „Foisor”

Liviu Avram, redactor-sef adjunct al Adevarul, a anuntat ca Vlad Voiculescu s-a opus in sedinta de Guvern, in urma cu o luna, ca trusturile de presa sa primeasca o noua transa de bani publici pentru a promova si campania de vaccinare. Voiculescu este linsat cu furie in aceste zile chiar de trusturile care au beneficiat de cei mai multi bani in campania anti-Covid de anul trecut.

„Am de mai bine de-o luna o informatie si n-am stiut ce sa fac cu ea. Am zis s-o tin si sa vad cum evolueaza lucrurile – iar lucrurile au evoluat exact asa cum ma asteptam.

Informatia e asta: Vlad Voiculescu a fost cel care s-a opus, in sedinta de Guvern, ca Guvernul sa mai dea bani la presa, asa cum s-a intamplat anul trecut. Propunerea a venit de la SGG (Secretariatul General al Guvernului – n.red.), iar impotriva au mai fost si alti ministri (Ghinea, Barna, Drula, Nasui). Pana la urma, SGG a retras propunerea, zicand ca revine cu o alta formula, dar n-a mai revenit.

Asta e informatia – asa-i ca e inutila? – acuma faceti si voi ce vreti cu ea. Desigur, asta n-are nicio legatura cu inversunarea cu care o anumita parte a presei – mai exact, partea vesnic nesatula – tot cere demisia lui Vlad Voiculescu”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Premierul Florin Citu a anuntat de altfel, pe 13 ianuarie, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul va emite o ordonanta de urgenta prin care va fi finantata o campanie de promovare a vaccinarii in presa, pe modelul campaniei privind masurile de prevenire a infectarii cu coronavirus de anul trecut. Principalul beneficiar al campaniei din perioada mai-decembrie 2020 a fost trustul lui Dan Voiculescu, care a incasat aproximativ 3 milioane de euro.

„Campania in media… vom vedea care va fi bugetul alocat pentru ordonanta, in acest moment inca nu este aprobata”, a declarat atunci Florin Citu.

Campionul absolut al banilor incasati de la guvern anul trecut este trustul media fondat de Dan Voiculescu, cu 14,7 milioane de lei pentru Antena 1, Antena 3 si Radio Zu. Firma Antena TV Group SA, care a primit 9,3 milioane de lei, a fost condamnata penal pentru santaj in 2017.

Urmatorul mare benficiar al sumelor guvernamentale este Kanal D (Dogan Media International SA) – cu 7,5 milioane de lei, in timp ce Pro TV a primit 3,4 milioane lei.

Romania TV (Ridzone Computers), televiziunea fondata de Sebastian Ghita, fugit in Serbia, a primit 2 milioane de lei, iar trustul Digi24 a primit de la guvern 1,7 milioane de lei.

De asemenea, firmele detinute de Bogdan Chirieac (trustul DC News) si Iosif Buble (stiripesurse.ro) au incasat, in urma ordonantei pentru presa de anul trecut, cate 100.000 de euro, conform datelor furnizate de Secretariatul General al Guvernului.

aktual24.ro a fost printre foarte putinele publicatii care nu au au beneficiat de prevederile ordonantei pentru presa.

In total, suma cheltuita de guvern pentru campaniile din presa a fost de 76 de milioane de lei.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Recent Posts

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

4 ore ago

Parlamentul francez sustine proiectul de lege pentru interzicerea discriminarii bazate pe coafuri, culoare sau textura a parului

Camera inferioara a parlamentului francez a sustinut un proiect de lege care interzice discriminarea bazata…

4 ore ago

SUA: Un caine robot politist a evitat o potentiala varsare de sange, dar a fost impuscat de trei ori

Politia din statul american Massachusetts a multumit unui caine robot pentru ca a ajutat la…

4 ore ago

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

3 ore ago