Toader anunta adoptarea unei OUG mult dorita de borfasii PSD. Acum pot sa intimideze practic procurorii

news

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri o ordonanta de urgenta pentru sectia speciala de anchetare a magistratilor, prevazuta in modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara.

Toader a sustinut ca motivul pentru emiterea OUG a fost faptul ca la 23 octombrie „DNA nu mai are competenta de a investiga acele fapte, iar sectia, de pe hartie, nu este operationalizata”.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca ordonanta de urgenta a fost adoptata in contextul in care „pe data de 23 iulie a intrat in vigoare legea 207 pentru modificarea legii 304 /2004 privind organizarea judiciara”.

„Legea 207 prevede infiintarea acelei mult discutate sectii speciale pentru investigarea infractiunilor din justitie. Se mai prevede ca in 3 luni de la intrarea in vigoare a legii, sectia trebuie operationalizata, adica sa functioneze. Mai e o perioada scurta de timp si la nivelul CSM nu au fost demarate procedurile pentru operationalizarea sectiei.

Am considerat necesar promovarea acestei OUG pentru faptul ca la data de 23 octombrie DNA nu mai are competenta, potrivit legii, sa investigheze acele fapte, iar sectia nou infiintata pe hartie, nefiind operationalizata, nu poate sa le preia si sa continue activitatea de urmarire penala. S-ar crea un blocaj, pentru ca pe de o parte DNA isi pierde competenta cu privire la faptele posibile comise de catre subiectii calificati enuntati, iar pe de alta parte sectia nu ar deveni operationala”, a declarat Tudorel Toader, la Palatul Victoria.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: