Toader anunta un prim verdict al Curtii de la Venetia. Pica una dintre prevederile scandaloase din legile justitiei

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, vineri, pe Facebook ca in avizul Comisiei de la Venetia se retine amanarea pensionarii magistratilor, conform noilor legi ale Justitiei, recomandandu-se totodata si „abrogarea acestei solutii legislative”. Cu alte cuvinte, Curtea de la Venetia solicita sa nu mai existe pensionari anticipate in sistemul de justitie.

„Comisia de la Venetia! Avizul CV retine solutionarea temporara a problemei pensionarii magistratilor, prin amanarea momentului intrarii in vigoare a solutiei legislative. Se recomanda abrogarea acestei solutii legislative. OUG pentru legile justitiei va fi transmisa, in mod formal, catre CV pentru emiterea unui aviz! „, a scris, vineri, pe Facebook ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Daca varianta initiala a OUG prevedea amanarea pensionarilor anticipate pana pe 31 decembrie 2022, cea adoptata de Guvern luni prevede amanarea doar pana la finele anului 2019.

„Pentru a tine echilibrul intre dorinta unora de a se pensiona la 20 de ani in profesia de magistrat, de a raspunde preocuparilor Comisiei de la Venetia, s-a adoptat solutia amanarii pana la finele lui 2019, timp in care se va vedea cum se aseaza sistemul”, a declarat ministrul Justitiei, anterior.

Comisia de la Venetia dezbate astazi, in sedinta plenara, situatia Codurilor Penale si a legilor Justitiei modificate in Romania.

Romania este reprezentata la sedinta de azi a CV de deputatul PSD Florin Iordache.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: