Toader, atac murdar la adresa lui Iohannis in raportul de evaluare. Sugereaza ca presedintele l-a rasplatit pe Lazar pentru ca i-a clasat un dosar

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sugerat, miercuri, in cadrul prezentarii rapoirtului de evaluare a activitatii procurorului general, ca Augustin Lazar a fost numit in aceasta functie pe presedintele Romaniei pentru ca a dat o rezolutie de clasare referitoare la Klaus Iohannis.

„Pe 28 aprilie 2016, presedintele Romaniei a semnat numirea in functia de procuror general, in conditiile in care nu exista in dosar evaluarea indeplinirii criteriilor de performanta profesionala. Din documente, din dosar, rezulta cat se poate de clar, faptul ca ministrul Justitiei de la acea data a facut propunerea de numire in functie de procuror general cu nerespectarea perevederilor legale. Tot atat de evident apare si faptul ca la data respectiva, presedintele republicii nu a verificat, desi avea obligatia, regularitatea procedurii in dosarul de candidatura.

Acum, din documentele pe care le avem, nu putem trage concluzia cu certitudine de ce ministrul Justitiei a transmis propunerea fara ca dosarul sa fie complet si de ce peresedintele a semnat numirea fara sa existe aceasta verificare a legalitatii numirii. Nu cred in faptul ca are vreo legatutra numirea fara toate documentele cu unul dintre documentele din dosarul procurorul general in care apare o rezolutie de clasare emisa de procurorul Lazar si referitoare la presedintele Romaniei in functie.

Ca ministru nu gasesc explicatia, am luat doar act de documentele pe care le-am identificat in dosarul inregistrat la Ministerul Justitiei”, a declarat Tudorel Toader in cadrul prezentarii privind evaluarea procurorului general.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: