news

Toader da vina pe procurori pentru ca nu e extradat Ghita

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la respingerea definitiva a cererii de extradare a fostului parlamentar PSD Sebastian Ghita, ca Ministerul face cererea de extradare, dar instantele de judecata decid daca admit sau nu aceasta cerere in functie de elementele cuprinse in dosarul de urmarire penala.

Tudorel Toader a fost intrebat, luni, ce parere are despre respingerea definitiva a cererii de extradare a lui Sebastian Ghita si a spus ca Ministerul face doar solicitarea de extradare, insa decizia se ia pe baza documentelor din dosarul penal.

”Ministerul Justitiei (MJ) primeste de la instanta de judecata documentele necesare cererii de extradare. MJ le transmite catre tara de unde urmeaza a fi extradat, dar instanta de judecata, de exemplu din Serbia, nu judeca dupa cererea noastra, ci judeca dupa piesele dosarului, dosar care are o parte  de urmarire penala si o parte a instantei de judecata”, a declarat Tudorel Toader, citat de News.ro.

Acesta a precizat ca  ”Ministerul indeplineste procedura de solicitare a extradarii, dar fondul dupa care judecatorul din strainatate apreciaza si stabileste ‘Da’ sau ‘Nu’ e cel din dosarul cauzei”.

Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv, miercuri, cererea de extradare a fostului deputat PSD, mentinand decizia din luna iulie pronuntata de Curtea Suprema.

In 27 iulie, Curtea Suprema a Serbiei a respins solicitarea Ministerului roman al Justitiei privind extradarea lui Sebastian Ghita, precizand ca Ministerul de Interne sarb i-a acordat lui Ghita azil, considerand ca acesta este persecutat din ratiuni politice.

Fostul deputat PSD Sebastian Ghita a declarat, dupa ce Curtea de Apel din Belgrad a respins definitiv cererea autoritatilor romane privind extradarea sa, ca nu are planuri de a reveni in Romania si nici de a activa in politica.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

2 ore ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

5 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

6 ore ago