Tudorel Toader, prins cu ocaua mica. A semnat si el protocoale pe justitie, judecatorul Danilet aduce dovezile

news

Judecatorul Cristi Danilet a publicat, miercuri seara, pe blogul sau trei protocoale pe justitie care au fost semnate chiar de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

„Daca protocoalele ar fi nefiresti in statul de drept, ma intreb cum de domnul Toader a semnat asa ceva sau obliga judecatorii sa respecte asa ceva. Habar nu am. Eu nu sunt filosof”, a scris Danilet pe Facebook.

1. Protocol intre Ministerul Justitiei, CSM si Ministerul Educatiei

2. Protocol de colaborare intre Universitate si Administratia Penitenciarelor

3. Adresa catre instante pentru aplicarea unui Protocol dintre MJ si Uniunea Avocatilor

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat luni, referindu-se la protocoalele de cooperare dintre institutii din Justitie si SRI, ca acestea sunt „nefiresti”, precizand ca exista suficiente legi in baza carora sa fie aplicata norma juridica.

„Sunt nefiresti aceste protocoale. Avem o Constitutie, avem legile, Codul de procedura penala, avem stiinta de carte. Este suficient sa le interpretam, sa le aplicam corect. (…) N-am citit scrisoarea (…) si ca urmare nu pot da un raspuns inainte de a vedea continutul. (…) Nu e nimic nou in sensul ca respectivele protocoale sunt absolut nefiresti, ca avem Constitutie, ca avem legi suficiente, clare, de natura sa interpretam, sa aplicam norma juridica”, a declarat Tudorel Toader, intrebat cum comenteaza scrisoarea care ar fi fost transmisa presedintelui Klaus Iohannis si altor oficiali romani de catre Rudolph Giuliani, in care s-ar solicita verificarea protocoalelor incheiate intre Parchetul General si SRI.

Comentarii: