politica

Toader, prins cu minciuna de la Bruxelles: „Presedintele infractor al PSD il zoreste sa dea OUG, nu Uniunea Europeana”

Europarlamentarul Siegfried Muresan afirma ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, minte cand afirma ca este nevoie de ordonanta de urgenta pentru adoptarea modificarilor la codurile penale altfel Romania risca o procedura de infringement din partea UE.

„De ce minte Tudorel Toader cand spune ca trebuie sa dea ordonanta de urgenta pe Coduri, altfel riscam infringement din partea UE:

1. Comisia Europeana este cea care declanseaza procedura de infringement. Or, chiar Comisia a solicitat explicit Guvernului in ultimul raport MCV din 13 noiembrie inghetarea modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala si redeschiderea procesului de revizuire a codurilor tinand seama de tratatele europene si de recomandarile Comisiei de la Venetia si ale raportului MCV. Asadar, Comisia Europeana, cea care declanseaza infringement, spune Guvernului sa ajusteze legile in mod riguros, nu intempestiv prin ordonante de urgenta

2. Guvernul PSD – ALDE nu da doi bani pe procedura de infringement. Dovada este ca Romania a fost trimisa anul acesta in fata Curtii de Justitie a UE pentru netranspunerea Directivei privind spalarea banilor la nici 18 luni de la termenul-limita pentru transpunere. Inainte de a trimite cazul la Curtea de Justitie, Comisia Europeana i-a cerut in doua randuri Romaniei sa remedieze problema, fara niciun rezultat.

Nu procedura de infringement il zoreste pe Tudorel Toader cu adoptarea ordonantei, ci presedintele infractor al PSD, Liviu Dragnea”, a scris Muresan pe Facebook.

Cum a explicat ministrul Justitiei „urgenta” ordonantei de urgenta

Toader a declarat, joi, ca, in noiembrie tot anul trecut, de la Ministerul Justitiei a plecat un proiect de lege pentru modificarea Codului de procedura penala in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si in acord cu transpunerea directivei privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie.

„Nimic mai mult, nimic mai putin. Proiectul a fost adoptat de Guvern si trimis la Parlament spre legiferare, Parlamentul sigur are libertatea si a venit si cu alte solutii. In momentul acesta analizam sa vedem in ce masura reluam proiecte de anul trecut pentru ca exista jurisprudenta CC inca din 2009, care spune asa «se justifica urgenta adoptarii unei ordonante de urgenta in vederea traspunerii unei directive europene pentru evitarea procedurii de infringement», ceea ce inseamna ca aproape ne putem intoarce la ceea ce anul trecut la Ministerul Justitiei am propus”, a mai spus Toader.

Comitetul Executiv al PSD a decis, luni, ca Executivul sa dea o ordonanta de urgenta pentru adoptarea Codului Penal si Codul de Procedura Penala, modificate de Comisia Iordache. Ordonanta va fi data doar pe articolele declarate constitutionale, nu si pentru cele 31 de articole din Codul Penal si cele 64 de articole din Codul de Procedura Penala pe care CCR le-a declarat neconstitutionale, a sustinut premierul Viorica Dancila.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cinci ciudatenii stridente ale atacului de la Moscova: „Versiunea oficiala a autoritatilor ruse nu are nicio credibilitate”

Nexta, publicatie de limba rusa independenta, a scos in evidenta cinci ciudatenii evidente in legatura…

2 ore ago

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

6 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

15 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

14 ore ago