Toader s-a sucit, strica tot esafodajul de linsare a lui Iohannis. Ministrul da inapoi, evita sa mai spuna ceva despre ordonanta de clasare din mapa lui Lazar

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat, luni,  ca va publica mai multe documente care au aparut in traseul decizional privind numirea lui Augustin Lazar in functia de procuror-sef al Parchetului General. Intrebat direct despre presupusa ordonanta prin care Lazar ar fi dispus clasarea unui dosar in care era implicat presedintele Iohannis, Toader a evitat raspunsul.

„Voi face o sinteza… a parcursului decizional!”, a precizat, pentru Mediafax, Tudorel Toader, intrebat fiind daca va publica marti rezolutia de clasare presupus gasita in mapa de candidatura a lui Augustin Lazar la Parchetul General.

Ulterior a venit cu noi precizari pe Facebook.

„Maine voi prezenta procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general. Maine voi face public si continutul dosarului de candidatura.
Pentru a observa eventualele neconcordante, preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic!”, a scris Toader pe Facebook.

Toader a promis saptamana trecuta ca va face public in curand acest document. Antena 3 a declansat deja campania de linsare a lui Iohannis folosindu-se de presupusul document.

Pe de alta parte, procurorul general a anuntat ca a primit in scris raspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arata ca la mapa sa de candidatura nu exista o asemenea rezolutie de clasare privindu-l pe presedintele Klaus Iohannis.

„Urmare a adresei dumneavoastra (…), va aducem la cunostinta ca in urma verificarii documentatiei atasate la lucrarea noastra (…) (avand ca obiect avizarea propunerii ministrului Justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitarea dumneavoastra”, se arata in documentul transmis de CSM lui Augustin Lazar, potrivit acestuia.

Procurorul general ceruse Directiei resurse umane si organizare din cadrul CSM, ca urmare a Raportului privind activitatea manageriala a procurorului general al Romaniei initiat de ministrul Justitiei sa i se elibereze o copie a „rezolutiei de clasare care privea presedintele Romaniei in functie”, document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa in functie, asa cum a sustinut Tudorel Toader.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: