politica

Toader spune ca sunt 5 candidati pentru postul de judecator la Tribunalul UE. La sefia DNA nu se inghesuie nimeni

Ministrul Tudorel Toader spune ca pana acum au fost depuse cinci candidaturi pentru functia de judecator la Tribunalul Uniunii Europene.

In schimb, pentru postul de procuror-sef al DNA nu s-a mai inscris nimeni, singurul dosar depus fiind cel al Paulei Tanase, potrivit Mediafax.

Ministerul Justitiei a lansat, la inceputul lunii august, procedura de selectie a judecatorului ce va reprezenta Romania la Tribunalul Uniunii Europene, candidatii urmand a sustine un interviu in fata comisiei prezidate de Tudorel Toader. Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa dovedeasca si ca nu sunt agenti acoperiti.

In ce priveste conducerea DNA, procedura a fost reluata dupa ce Toader a respins toate candidaturile depuse, pe motiv ca nu raspund exigentelor sale personale.

Opozitia a acuzat, insa, ca incearca tegiversarea pentru ca numirea noului sef al Directiei Anticoruptie sa fie facuta dupa ce intra in vigoare noul statut al magistratilor, modificat de PSD si ALDE astfel incat presedintele Romaniei sa nu se poata opune.

Cat despre Paula Tanase, la ora actuala procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati si unicul candidat pentru sefia DNA, aceasta este unul dintre magistratii care l-au laudat in mod public pe Tudorel Toader si s-a aratat de acord cu modificarile propuse de acesta Legilor Justitiei.

Ea sustine ca presedintele Romaniei ar trebui sa fie scos din procedura numirii sefilor din Justitie, iar Parlamentul sa aiba acces la numiri.

Paula Tanase a mai candidat la sefia DNA in 2012 si este vicepresedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR).

La sfarsitul anului trecut, Paula Tanase a fost in studioul Sinteza Zilei de la Antena3, intr-o emisiune la care au participat Mihai Gadea, Mircea Badea si Razvan Savaliuc (Lumea Justitiei).

Ea s-a declarat de acord cu modificarile propuse de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la Legile Justitiei.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

6 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

6 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

6 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

6 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

6 ore ago