Toader vrea sa-l vada cat mai repede pe Lazar plecat. A declansat procedura de selectie a noului procuror general

news

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declansat procedura de selectie pentru noul procuror general, in conditiile in care mandatul lui Augustin Lazar in acest post expira la sfarsitul lunii aprilie. Candidaturile pot fi depuse pana la 28 martie, ora 17:30, procedura de selectie urmand sa se incheie in 5 aprilie.

„Ministerul Justitiei organizeaza, la sediul sau din Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, cod 050741, in perioada 13.03.2019 – 5.04.2019, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, vacanta incepand cu data de 28 aprilie 2019″, se arata pe site-ul MJ.

Candidatii pot depune cereri de inscriere, pana la data de 28 martie 2019 (inclusiv), ora 17,30 la Directia resurse umane din Ministerul Justitiei din Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, etajul 2 camera 6.

Cererile vor fi insotite de urmatoarele inscrisuri:

– declaratiile prevazute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

– un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, care se depune atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific. Proiectul se va incadra intr-o limita de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depasi 10 pagini. Planul si anexele vor fi redactate cu caractere de marimea 12, font Times New Roman, spatiere la 1,5 randuri;

– un curriculum vitae al candidatului, conform modelului comun european;

– minimum 10 lucrari intocmite de candidat in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea;

– ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a candidatului participant la selectie;

– orice alte inscrisuri relevante.

Lista persoanelor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviului se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019”, arata Toader, potrivit News.ro.

Candidatii participanti la selectie vor sustine, in perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justitiei. Audierile vor fi transmise in direct pe site-ul Ministerului Justitiei.

In vederea asigurarii transparentei, audierea candidatilor se transmite in direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justitiei, se inregistreaza si se publica pe pagina de internet a ministerului.

Rezultatele selectiei se vor afisa pe 5 aprilie 2019.

Propunerea ministrului justitiei va fi inaintata Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului urmand ca, dupa obtinerea acestuia, ministrul justitiei sa inainteze propunerea Presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functia de conducere de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul candidatilor inscrisi.

Mai mult despre:


Comentarii: