Toata sefimea PSD-ista a venit la Bistrita sa se impauneze cu semnarea documentelor pentru drumul expres Bistrita-Cluj

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stanescu, presedintele Comitetului National al PSD, Vasile Dincu, si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, au participat, sambata, la semnarea acordurilor de colaborare pentru realizarea drumului expres Bistrita-Cluj si a variantei de ocolire a municipiului Bistrita, la invitatia liderului social-democrat local, Radu Moldovan, care este si presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

Parafarea acestor documente a avut loc in sala de sedinte a Primariei municipiului Bistrita, institutie condusa de liderul judetean al PNL, Ioan Turc, iar printre invitati s-au mai aflat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Manzat, reprezentanti ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), parlamentari si oficiali din judetul Bistrita-Nasaud.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, apreciat colaborarea administratiilor locale implicate in aceste proiecte, considerand ca „asa arata Romania normala”.

„Cam asa arata, din punctul meu de vedere, Romania normala, cu o administratie publica fara culoare politica. (…) Este un exemplu de buna practica, poate reusim sa-l exportam si in administratia centrala, faptul ca dumneavoastra, aici, ati reusit impreuna sa demarati aceste proiecte ambitioase. (…) Trebuie sa remarc decizia domnului ministru Sorin Grindeanu de a descentraliza, impreuna cu CNAIR, aceste lucrari (…). In acest moment, administratiile locale, fiind cele mai interesate, vor putea urmari mult mai usor, impreuna cu CNAIR, aceste lucrari si le vor putea grabi in executie. Sunt 30 de ani de cand vorbim de aceste mari lucrari in infrastructura, sunt 30 de ani de cand populatia Romaniei asteapta de la noi o decizie politica indrazneata si cumva sa aratam foarte clar unde este zona politica si unde este zona administrativa”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

Acordul de colaborare pentru realizarea obiectivului de investitii „Drum expres Cluj-Dej-Bistrita” a fost semnat intre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Consiliul Judetean Cluj, Primaria Bistrita si CNAIR, iar proiectul este format din doua sectoare de drum, respectiv drumul expres Dej – Bistrita, ca parte a aliniamentului Autostrazii Nordului (lotul 1), si sectorul independent de drum expres Cluj – Dej.

Pentru varianta de ocolire a municipiului Bistrita, s-a semnat acord de colaborare intre Primaria Bistrita, primariile comunelor Budacu de Jos si Livezile si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, iar obiectivul este componenta a Lotului 2, Bistrita – Vatra Dornei, a Autostrazii Nordului.

Atat presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, cat si vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj si primarul municipiului Bistrita au apreciat ca aceste proiecte vor rezolva problema traficului pe DN 17, dar vor duce si la dezvoltarea economica a zonei, in special a unitatilor administrativ-teritoriale implicate.

Comentarii: