„Toate acestea pentru ce? Ca sa atacati justitia si sa va salvati penalii”. Singurul discurs de opozitie din Parlament care l-a enervat rau pe Dragnea

politica

Premierul Mihai Tudose a prezentat, luni, in Parlament, mai multe date privind situatia economiei. Deputatul USR Claudiu Nasui a tinut sa demonteze punct cu punct afirmatiile triumfaliste ale lui Tudose.

„Ce-am ascultat astazi aici, cifrele prezentate de premierul Romaniei, sunt o imagine fantezista si ireala si este trist ca asta e imaginea Romaniei din Palatul Victoria. Imaginea reala a economiei este cu totul alta si as dori sa faceti si dumneavoastra un exercitiu de imaginatie, daca lucrurile merg atat de bine, cresterea este atat de mare, productivitatea face una, somajul alta, totul este atat de roz cum ziceti dumneavoastra, atunci de ce este nevoie de toate aceste cresteri de taxe pe care le-ati propus in aceasta perioada?

Stimati colegi, haideti sa nu cadem in ridicol! Pentru a intelege dezastrul PSD-ALDE, e suficient sa ne uitam la cifrele bugetare, la cifrele pe care insiva le prezentati! Explicati-ne si noua, explicati poporului roman, se poate ca consumul, respectiv ca cresterea consumului cu amanuntul sa creasca cu 10% si incasarile din TVA sa scada cu 8%, cand TVA-ul este prin excelenta un impozit pe consum? Acestea sunt lucruri care nu pot sa tradeze decat o incompetenta masiva in colectare si in administrarea statului. Si inca un lucru pe care aceasta guvernare ‘il face extraordinar de bine’ si este un record pentru toti economistii, cum poti sa ai crestere economica record intr-o tara si in acelasi timp sa fii cu deficitul bugetar la maxim?

Si va explic de ce faceti lucrurile acestea: pentru ca ati crescut in mod nesustenabil cheltuielile structural ale statului roman. Ati crescut pensiile si salariile cu peste 20% cand vi s-a spus ca lucrurile acestea nu pot fi sustinute, si atunci ati taiat din banii de investitii si ati luat de la cei care nu-i aveau! De la cei care muncesc part-time in Romania, le-ati marit impozitele pe munca si de la mediul privat pe care punctual il amenintati cu diverse masuri, nationalizarea Pilonului II — spuneti ca o faceti, apoi ca n-o mai faceti, apoi ca iar o faceti apoi faceti de fapt diferit. Ati penalizat un director al unui fond de pensii care a avertizat exact ca veti face cee ace faceti in momentul acesta.

Fondurile structurale la care Romania are dreptul sunt 21 de miliarde de Euro pe care Romania le poate lua din fondurile structural si de coeziune. Stiti cat ati absorbit? Aveti idee? Stiti cat ati absorbit, domnule Tudose? Din 21 de miliarde, 3,58 de milioane. Asta este absorbtia din fonduri structurale pe care o aveti, conform datelor Ministerului Finantelor. Doar ca o comparatie, anul trecut s-au absorbit 660 de milioane. Deci sunteti in urma masiv.

Este o guvernare a incompetentei si a minciunii. A minciunii pentru ca desi ne promiteti cresteri de salarii viitoare, faceti totul pentru a le masca apoi. Adica, cresteti pe de-o parte brutul, apoi ne spuneti ca schimbati modul de calcul al contributiilor in asa fel incat nicio crestere de salarii, de fapt, nu va mai exista anul viitor.

Ati majorat taxele, impozitele, accizele, cu 20%, anuntand lucrul acesta de pe o luna pe alta. In ce tara civilizata mai exista lucrul acesta. Cum mai puteti pretinde in fata mediului de afaceri ca va doriti un mediu predictibil pentru Romania.

Care este mostenirea pe care o veti lasa generatiilor viitoare? Ati crescut datoria publica, ati crescut cheltuielile structurale ale statului roman care acum trei ani erau pe la 66% (vorbim de salarii, pensii si cheltuielile pentru mersul administratiei publice) si acum au ajuns la 80%. Asta contrar unor angajamente internationale ale Romaniei. Poate ati auzit de acel faimos MTO. Daca nu ati auzit de el, va explica domnul Ponta, sunt sigur ca intre timp a auzit de el.

Ati incalcat promisiunile dumneavoastra ca nu o sa cresteti taxele si acum le cresteti. Ati spus ca o sa scutiti de impozit veniturile sub 2000 de lei, nimic din toate acestea. Ati spus ca o sa eliminati impozitul pe dividende, este la categoria discutate si uitate. Ati spus ca o sa scutiti de impozit medicii, de asemenea, discutata si uitata. Sa stiti ca vinovat pentru toate lucrurile acestea nu este un singur om, sunteti toti, pentru ca sunteti complici la ceea ce se intampla in aceasta tara.

Toate acestea pentru ce? Pentru a cumpara o pace sociala, ca sa atacati justitia si sa va salvati penalii. Asta in timp ce sistemul de Educatie e la pamant, vedeti in ce stare sunt scolile tarii noastre, care nu respecta nici macar normele statului roman si nu au aviz ISU. Vedeti in ce hal este Sanatatea si cum se fura politic de catre acolitii dumneavoastra. Sa va fie rusine!”, a spus Claudiu Nasui in plenul Parlamentului.

Discursul deputatului USR l-a enervat pe Liviu Dragnea. „Stimati colegi, daca nu ati citit Caragiale, poate ca ar fi timpul”, a comentat foarte iritat presedintele PSD de la prezidiul Camerei Deputatilor.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca de fiecare data cand PSD a fost la guvernare a adus „bunastare si o economie solida”.

„De fiecare data cand PSD a fost la guvernare, a adus bunastare si o economie solida. Nu o spunem noi, o spun cifrele (…) si nu cifrele de la PSD, ci cifrele de la organisme respectate, interne si internationale”, a declarat Tudose, la „Ora prim-ministrului”, unde a fost invitat sa prezinte starea economiei.

Potrivit sefului Executivului, cresterea economica de 5,8% inregistrata, in primul semestru din acest an, de tara noastra este cea mai mare din UE.

„Acesta este cel mai bun indicator, deopotriva, al bunului mers al economiei, al economiei reale, dar si al fezabilitatii politicilor economice promovate. (…) Cresterea economica asumata si anuntata in proiectia de buget pe acest an a fost de 5,2% — ne cerem scuze ca o vom depasi”, a spus Tudose.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: