Toate rachetele hipersonice Kinjal au fost doborate de cand in Ucraina au ajuns sistemele Patriot: „Toate au fost interceptate cu succes”. Kinjal are o raza de peste 2.000 km

externe

rachete Kinjal, productie, import, piese, companii europene, americane, sanctiuni

Toate rachetele balistice Kinjal lansate de Rusia catre tinte din Kiev au fost doborate de cand SUA au furnizat sisteme de aparare antiaeriana Patriot in mai 2023, a declarat colonelul Serhii Yaremenko din Fortele Aeriene Ucrainene intr-un interviu acordat Ukrinform.

Rachetele Kinjal sunt lansate de avioane MiG-31K si au o raza operationala de aproximativ 2.000 de kilometri, ceea ce inseamna ca intreaga Ucraina este in pericol daca racheta este lansata din spatiul aerian rusesc, precizeaza Kyiv Independent.

Rusia sustine ca racheta avansata Kinjal lansata din aer este hipersonica, iar arma era considerata aproape imposibil de interceptat si doborat inainte de sosirea sistemelor Patriot.

Yaremenko, care este comandantul brigazii 95 de rachete antiaeriene, a declarat ca Kievul a fost tinta a peste 20 de rachete Kinjal, dar niciuna dintre ele nu a lovit capitala.

„Cand reactionam contra atacurilor, nu conteaza pentru noi daca este Kh-47M Kinjal, sau Iskander-M, sau 48N, sau un Zircon”, a spus Yaremenko.

Rachetele balistice sunt lansate la mare inaltime in atmosfera inainte de a cadea spre tintele lor intr-un arc, atingand viteze de cateva ori mai mari decat viteza sunetului inainte de a-si atinge tinta.

„Pentru noi, este in primul rand o tinta balistica” si numai dupa o analiza de specialitate Fortele Aeriene afla exact ce a fost doborat, a declarat Yaremenko. „Voi spune un singur lucru: toate Kinjal-urile care au fost lansate spre capitala Ucrainei, din momentul in care s-a anuntat ca complexul de rachete antiaeriene Patriot a fost pus la datorie de lupta, au fost toate interceptate cu succes”.

Yaremenko a adaugat ca „mai mult de 20 de rachete Kinjal au fost lansate deasupra Kievului si toate au fost interceptate cu succes” incepand din mai 2023.

Prima data cand o racheta Kinjal a fost doborata deasupra Kievului a fost la 3 mai 2023, la 2:35 a.m., la o altitudine de aproximativ 10 kilometri, a declarat Yaremenko.

„Am folosit cu mare atentie complexul de rachete antiaeriene Patriot dupa ce am primit informatii ca un Kinjal a fost tras de un MiG-31K rusesc.

In momentul in care au existat semne ale unei lansari, l-am pornit si am identificat tinta. Viteza a fost atat de mare incat nu a fost timp sa clarificam sarcina, caracteristicile. Am autorizat utilizarea Patriotului si a fost distrus”, a declarat Yaremenko.

Kievul a facut apel la partenerii sai sa furnizeze apararea aeriana suplimentara, in timp ce Rusia isi intensifica loviturile impotriva centrelor de populatie si a infrastructurii ucrainene.

Presedintele Volodimir Zelensi a declarat in aprilie ca nu va spune cate sisteme Patriot are Ucraina, dar ca „pentru a acoperi complet Ucraina in viitor, este de preferat sa aiba 25 de sisteme Patriot, cu 6-8 baterii fiecare”.

In iunie, atat Romania, cat si SUA au declarat ca vor furniza Ucrainei un sistem Patriot suplimentar, in timp ce Olanda a declarat ca va furniza componente pentru un sistem Patriot pentru Ucraina impreuna cu o alta tara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: