„Toate steagurile si simbolurile din trecut ale Rusiei trebuie respectate” – Putin

externe

Steagurile si simbolurile istorice ale Rusiei reflecta continuitatea dezvoltarii sale nationale si trebuie sa fie respectate de toti cetatenii, grupurile publice si oficialii de stat, a declarat presedintele rus Vladimir Putin intr-un discurs video cu ocazia Zilei Nationale a Drapelului, marcata marti, scrie Tass.

„Toate steagurile si simbolurile istorice ale Rusiei merita respect din partea cetatenilor sai, a activistilor publici si a reprezentantilor autoritatilor, deoarece ele reflecta continuitatea dezvoltarii natiunii si a statalitatii noastre”, a declarat presedintele rus.

„Drapelele noastre de stat, ca si tara noastra, au o istorie de o mie de ani”, a continuat Putin.

Conform lui Putin, vechile armate rusesti ridicau steaguri cu imaginea lui Hristos deasupra regimentelor lor. In secolul al XIX-lea, steagul negru, galben si alb al Imperiului Rus era arborat pe cladirile oficiale ale tarii. In secolul XX, tara a trait cu steagul rosu timp de peste 70 de ani.

„Sub acest steag a fost castigat Marele Razboi Patriotic”, a spus Putin.

Cu toate acestea, oamenii din Rusia au cu siguranta sentimente speciale pentru steagul alb, albastru si rosu, a continuat presedintele rus. „Este steagul nostru national oficial, care a fost instituit ca atare de Petru cel Mare”, a spus el.

La 22 august 1991, Sovietul Suprem al Republicii Socialiste Federative Sovietice Federative Ruse a adoptat o rezolutie prin care a stabilit steagul istoric al Rusiei (un tricolor alb, azur si caramiziu) ca drapel national al Federatiei Ruse. In 1993, culoarea azurie a fost inlocuita cu albastru, iar culoarea stacojie a fost inlocuita cu rosu.

Ziua Drapelului National a fost instituita printr-un decret al presedintelui rus de atunci, Boris Eltin, in 1994.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: