Toba isi da drumul la gura, dupa ce a demisionat. Acuza un „ATAC permanent” la adresa sa. Catre cine arata cu degetul

news

Ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Petre Toba, afirma, intr-o postare pe Facebook, ca a fost atacat permanent inca din primele zile ale mandatului, dar nu pentru ceea ce a facut in plan profesional, „ci din alte considerente, de natura politica”.

„Subliniez ca nu am facut politica si nu voi face nici in viitor, nu am urmarit ca functia de ministru sa devina o trambulina pentru a accede in viata politica, ci voi fi dedicat muncii profesionale, voi fi permanent in slujba tarii si a cetateanului, asa cum o fac de peste 26 de ani. (…) In aceasta perioada am rezistat tentatiei de a abandona, deoarece am avut permanent alaturi de mine sprijinul colegilor din Ministerul Afacerilor Interne din toate armele si de aceea, inca o data, va multumesc”, le-a transmis Toba, joi seara, colegilor din minister.

El spune ca se astepta ca anul 2016, fiind electoral, sa fie unul „de zbateri”.

„Ca om care a lucrat in acest sistem, stiam la momentul investirii ca un an electoral inseamna un an de zbateri. Istoria anilor electorali asta demonstreaza — in anii 2009 si 2012, MAI a avut cate 5 ministri. Cu toate acestea, mi-am asumat aceasta provocare, iar prin ceea ce am facut pentru institutie si, in special pentru cetateni, eu cred ca a meritat”, a mai scris Petre Toba.

Acesta s-a aratat „onorat” ca a condus Ministerul Afacerilor Interne.

„Cand am preluat conducerea ministerului se inregistra un deficit de peste 11.000 de angajati. Am anticipat pierderile de personal si am luat toate masurile pentru diminuarea acestora: treceri in corpul ofiterilor din cadrul agentilor/ subofiterilor cu studii superioare, rechemarea in activitate a fostilor angajati, incadrare din sursa externa si suplimentarea cifrelor de scolarizare. Dupa cum cunoasteti, in acest an a avut loc un proces accelerat de schimbare de generatii, o intinerire rapida a aparatului de lucru, cu plusurile si minusurile specifice. Cu toate eforturile depuse, pana in august au fost inregistrate peste 7.000 de iesiri din sistem si au fost incadrate 4.730 de posturi, deficitul fiind in prezent de peste aproximativ 16.000 de angajati. De aceea, am initiat o a patra etapa de ocupare a posturilor vacante, prin concurs, cu recrutarea candidatilor din sursa externa”, a adaugat ministrul.

El mentioneaza si o serie de masuri pe care le prezinta drept realizari ale MAI in acest an.

„Prin masurile adoptate, actiunile derulate in mediile cu risc infractional, reactia rapida la evenimente si suplimentarea dispozitivelor implicate in gestionarea evenimentelor si a adunarilor publice de amploare, in Romania s-a inregistrat cea mai mica valoare a infractionalitatii din ultimii 9 ani”, a punctat Petre Toba.

Acesta a enumerat printre realizarile MAI in 2016 buna desfasurare a alegerilor locale, cresterea nivelului de securitate la incendiu, imbunatatirea semnificativa a dotarii IGSU, cresterea eficientei actiunilor desfasurate pentru combaterea migratiei si a sederii ilegale pe teritoriul national.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: