Tolontan este revoltat, primul om demis pentru tragedia de la Colectiv a fost promovat ministru de Dragnea

politica

Jurnalistul Catalin Tolontan constata ca tocmai „primul om demis” de catre Guvernul Ponta dupa tragedia de la Colectiv a devenit acum ministru intr-un nou cabinet al PSD.

Este vorba despre Marius Dunca, numit de Dragnea ca ministru al Tineretului si Sporturilor. Iata postarea lui Tolontan de pe Facebook:

„Primul om demis dupa incendiul de la Colectiv a ajuns acum ministrul Tineretului si Sportului! Mirela Neag a remarcat ironia ca primul om pe care statul roman l-a considerat profesional responsabil pentru incendiul de la „Colectiv” sa fie propus ca ministru al Tineretului si Sportului!

Succesorul Elisabetei Lipa la Ministerul Tineretului si Sportului va fi Marius Dunca, vicepresedintele tineretului PSD.

In urma cu un an si doua luni, Dunca a fost primul om gasit responsabil de tragedia de la Clubul Colectiv si demis la doua zile dupa incendiu.

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, institutie condusa la vremea respectiva de Dunca, au fost in control la Clubul Colectiv pe 30 noiembrie 2015, cu 24 de ore inainte de incendiul in care si-au pierdut viata 64 de tineri si alti 100 au fost raniti.

‘Noi nu am verificat nimic pentru ca nu am putut face un control. A fost o sesizare venita din partea unei doamne, care a sesizat o neconcordanta intre preturi. S-a deplasat o echipa de la Comisariatul principal Bucuresti la fata locului, dar acolo nu am gasit niciun reprezentant legal. Cu siguranta a intrat in club. Am gasit o persoana si am lasat o invitatie, nefiind niciun reprezentant legal, neexistand registrul unic de control…’, a fost explicatia data atunci de Marius Dunca la Realitatea TV.

Dunca, 36 de ani, nu a avut legaturi cu sportul de-a lungul anilor. El a condus o firma de curatenie din Brasov si a fost presedintele Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor.

Dunca a fost secretar general Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului. Din iulie 2016 este presedinte al PSD Brasov”, a scris Tolontan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: