Toni Grebla a fost instalat la varful Guvernului Romaniei. Urmeaza ordonanta de amnistie si gratiere?

politica

Decizia privind numirea fostului judecator CCR Toni Grebla in functia de secretar general al Guvernului a fost publicata, luni, in Monitorul Oficial, demersul fiind anuntat de liderul PSD, Liviu Dragnea, in sedinta CEx al partidului de vineri.

Presedintele PSD Liviu Dragnea confirmase numirea lui Toni Grebla, fost judecator CCR, la Secretariatul General al Guvernului.

„Postul de secretar general al Guvernului e in responsabilitatea PSD si dupa ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus ca doreste sa il puna pe domnul Grebla. A avut o discutie cu dumnealui. Maine se va intampla. Cred ca e o solutie foarte buna. E un om foarte pregatit si de mare valoare”, a confirmat Liviu Dragnea, la Antena 3, scrie Mediafax.

Pe 11 mai a.c., Inalta Curte de Casatie si Justitei (ICCJ) a decis sa-l achite pe fostul judecator al Curtii Constitutionale, Toni Grebla, pentru toate infractiunile de care il acuzau procurorii, respectiv de fals in declaratii in forma continuata, trafic de influenta, coordonarea unui grup infractional si operatiuni economice incompatibile cu functia. Decizia magistratilor instantei supreme nu este definitiva.

Surse politice au precizat ca Dragnea intentioneaza sa se foloseasca de Secretariatul General al Guvernului pentru a emite ordonanta de amnistie si gratiere, in conditiile in care Ministerul Justitiei, condus de Tudorel Toader, a refuzat acest lucru.

In prezent, Secretariatul General al Guvernului este condus de Andreea Lambru. Inaintea acesteia functia era ocupata de Mihai Busuioc, in perioada Cabinetului Grindeanu. Busuioc a fost eliberat din functie, pe 16 iunie 2017, printr-o decizie a premierului de atunci Sorin Grindeanu care dorea ca postul sa fie preluat de Victor Ponta, iar Busuioc a refuzat sa semneze in mod repetat decizia prim-ministrului prin care era numit Ponta. In cele din urma, decizia numirii lui Victor Ponta la conducerea SGG a fost semnata de secretarul de stat de atunci, Alexandru Mihai Ghigiu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: