Infrangere pentru PNL. Toni Grebla a fost numit presedinte al Autoritatii Electorale Permanente

news

Plenul Parlamentului a decis, marti, numirea lui Toni Grebla in functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, scrie Agerpres. PNL s-a opus initial ca un reprezentant al PSD sa ajunga in fruntea AEP.

Toni Grebla, care este in prezent prefect al Capitalei, a fost propus de PSD pentru aceasta functie. Mandatul este de 8 ani.

Citeste: Primul mare conflict in coalitie: PNL nu-l vrea pe Toni Grebla (PSD) in fruntea AEP, institutia care se ocupa de organizarea alegerilor

Votul a fost secret cu buletine.

S-au inregistrat 251 voturi „pentru” si 110 „impotriva” privind candidatura lui Toni Grebla.

Ceilalti candidati au fost Iulia Andreea Babeanu, propusa de AUR – 37 voturi „pentru” si 324 „impotriva” si Cristian Preda, propus de USR – 73 voturi „pentru” si 288 „impotriva”.

Pe 11 ianuarie, Constantin-Florin Mituletu-Buica a inaintat celor doua Camere ale Parlamentului demisia sa din functia de presedinte al AEP.

La dezbaterile dinainte de vot, deputatul Ludovic Orban a sustinut ca Romania este „un stat capturat de PSD” si a facut apel la parlamentarii liberali sa nu-l voteze pe Toni Grebla.

„Vedem ca astazi in Romania avem de a face cu un stat capturat aproape in integralitate de reprezentantii PSD, de la Curtea Constitutionala pana la Curtea de Conturi, de la Consiliul Legislativ, condus de fostul coleg PSD care macelarea Codurile penale, legile Justitiei, calcand in picioare regulamentul la ordinul lui Dragnea, pana la Avocatul Poporului, de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie la Autoritatea de Reglementare in Domeniul Comunicatiilor. (…) Nu aveti dreptul sa puneti in fruntea Autoritatii Electorale Permanente un reprezentant care era presedintele CFSN in ’89 si ’90, prefect din anul 2000 in judetul Gorj, un om care a avut o cariera in PSD, care va reprezenta PSD in aceasta functie, de altfel fiind prefectul PSD de Bucuresti in momentul de fata. Nu faceti aceasta crima impotriva democratiei”, le-a transmis Orban parlamentarilor.

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a replicat ca Ludovic Orban a fost ales prim-ministru de doua ori cu voturile PSD.

Senatorul AUR Rodica Boanca a afirmat ca la conducerea AEP nu trebuie pusa o persoana datoare din punct de vedere politic unui partid. Ea a mentionat ca persoana propusa de AUR nu a facut parte din niciun partid.

La randul sau, liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a sustinut ca PNL a devenit „brelocul” PSD.

„Astazi PSD se pregateste sa captureze cea mai importanta institutie pentru democratia din Romania cu mana PNL. PNL arata ca nu este decat un accesoriu insignifiant al PSD, este brelocul PSD. (…) Romanii nu mai vor alegeri organizate de PSD”, a completat senatorul USR.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: