Tony Blair a devenit aristocrat, a primit titlul de „Sir”: „Este o onoare imensa”

news

Fostul premier Tony Blair, ducesa de Cornwall si baronesa Amos se numara printre personalitatile decorate de regina Elizabeth a II-a nu Order of the Garter, cea mai inalta distinctie cavalereasca britanica, informeaza BBC, citat de news.ro.

Astfel, Tony Blair va fi de acum inainte Sir Tony. “Este o onoare imensa. Le multumesc celor care au muncit alaturi de mine, in politica, servicii publice si in toate segmentele societatii noastre, pentru daruire fata de tara noastra”, a declarat Tony Blair.

Baronesa Amos, fost ministru, a devenit primul membru de culoare al Ordinului Jartierei. Baronesa Amos, 67 de ani, si Tony Blair, 68 de ani, au devenit unii dintre cei mai tineri membri ai ordinului, din care fac parte personalitati cu varste de peste 70 de ani.

Camilla, ducesa de Cornwall, a devenit “royal companion”, distinctie vazuta ca un semn de sustinere a reginei pentru rolul Camillei de membru important al familiei regale si sotie a viitorului rege.

Order of the Garter este un ordin infiintat de regele Eduard al III-lea in secolul XIV, in ideea ca monarhul sa ii aiba alaturi pe cei mai venerabili membri ai aristocratiei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: