Top 10 cele mai SIGURE tari in caz ca izbucneste AL TREILEA RAZBOI MONDIAL

life

Daca maine ar izbucni cel de-al treilea razboi mondial, care ar fi cea mai sigura tara in care am putea fugi?

Site-ul Top Lists a intocmit un top 10 al celor mai sigure tari in cazul unei conflagratii mondiale, relateaza The Sun.

Iata cum arata acest top:

10. Elvetia

elvetia

Neutralitatea istorica a Elvetiei, numarul mare de buncare si buna inarmare a armatei fac din aceasta tara un loc sigur in caz de razboi.

9. Tuvalu

tuvalu

Izolarea extrema a acestei insule indepartate din largul oceanului Pacific o ajuta sa-si pastreze neutralitatea politica.

8. Noua Zeelanda

nz

Noua Zeelanda a reusit de-a lungul istoriei sa stea departe de conflicte majore, relieful muntos facand-o un adapost sigur in cazul unui razboi.

7. Bhutan

bhutan

Ascuns in muntii Himalaya, Bhutan-ul a ramas neutru din punc de vedere politic de cand a intrat in Natiunile Unite in 1971 si nu are relatii diplomatice cu Statele Unite.

6. Chile

chile

Protejata de muntii Anzi, Chile este considerata cea mai stabila si prospera tara din America de Sud.

5. Islanda

islanda

Plasata pe locul intai in 2015 in Indexul de Pace Globala, Islanda, cu terenul sau muntos, poate oferi protectie in cazul unui razboi.

4. Groenlanda

danemarca

Desi este considerata ca facand parte din Danemarca, Groenlanda, similar Islandei, prin pozitionare geografica si relief, e o tara sigura in eventualitatea unui razboi.

3. Malta

malta

De-a lungul anilor, multe imperii au incercat sa cucereasca aceasta mica insula din Mediterana. O invazie ar impune costuri mult prea mari, iar, tinand cont de dimensiunile insulei, un atac cu rachete nu ar fi total ineficient.

2. Irlanda

irlanda

Irlanda e o tara stabila si dezvoltata economic, lipsita de legaturi politice si nu e membra NATO. Potrivit legii irlandeze, tara nu poate interveni in niciun razboi extern fara acordul Natiunilor Unite, al guvernului irlandez si al legislativului tarii.

1. Fiji

fiji

O alta insula indapartata din Oceanul Pacific, Fiji are o pozitie neutra asupra politicii externe, resursele limitate de care dispune, nejustificand un conflict.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: