Top realizat de Reuters: Antena 3 si RTV, cele mai necredibile televiziuni. stiripesurse.ro, cel mai lipsit de credibilitate site

news

Raportul pe 2020 realizat de Reuters Institute Digital News Report arata ca numai 38% dintre romani au incredere in presa, In topul celor mai putin credibile institutii de presa sunt Antena 3, Romania TV si stiripesurse.ro.

Cercetarea se bazeaza pe doua sondaje ample, unul din ianuarie-februarie, inainte de criza epidemica si al doilea din aprilie, cand a avut loc varful pandemiei de coronavirus. Au fost intervieivati peste 80.000 de oameni din 40 de tari, precizeaza Europa Libera.

Independenta si informatiile echilibrate aduc mai multa credibilitate,  rezulta din studiul dat publicitatii de Institutul Reuters, care a constatat de asemenea ca polarizarea si atacurile politice asupra jurnalistilor au legatura cu increderea relativ scazuta a mass-media: „Trusturile cele mai credibile incearca sa ofere un peisaj politic echilibrat, in vreme ce companiile media cele mai partizane au o credibilitate mai scazuta si tind sa acopere scandaluri si sa aduca celebritatile in prim plan”.

Cercetarea Reuters scoate la iveala care sunt cele mai credibile branduri din presa autohtona:

1. ProTV cu o credibilitate de 76%,

2. Digi24 cu o credibilitate de 71%

3. Ziarul Financiar cu o credibilitate de 68%

4. Mediafax cu o credibilitate de 66%

5. TVR cu o credibilitate de 64%

Topul celor mai putin credibile trusturi de presa, potrivit Institutului Reuters:

1. Antena 3 despre care 35 % dintre romani spun ca nu au deloc incredere

2. Romania Tv: 30% nu au incredere

3. Realitatea Tv: 25% nu au incredere

4. stiripesurse: 21% nu au incredere

5. Libertatea: 20% nu au incredere

Vezi AICI studiul integral.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: