Topul celor mai bune universitati din Romania: UBB Cluj se mentine pe prima pozitie

news

Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica din Bucuresti se mentin pe primele locuri si in editia din acest an a Metarankingului universitar, potrivit Edupedu.ro.

In top 10 se fac simtite miscari fata de anul trecut: universitatile de medicina din Bucuresti si Cluj si Universitatea Transilvania isi intaresc pozitia, in conditiile in care institutii precum Universitatea de Vest – Timisoara sau Al. I. Cuza – Iasi coboara usor.

Top 3 se pastreaza, insa Universitatea din Bucuresti (locul 2) si Politehnica Bucuresti (3) au mai putine puncte fata de anul trecut, cand aveau 19 puncte, ocupand ambele locul 2.

UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca ramane singura pe locul 4, pe care anul trecut il impartea cu Universitatea de Vest din Timisoara (locul 3 in 2021, avand in vedere ca UB si UPB erau la egalitate)

UMF Carol Davila din Bucuresti se mentine pe locul 5, in schimb, UMF Grigore T Popa din Iasi coboara de pe locul 6 pe locul 12.

Universitatea Transilvania din Brasov castiga puncte si se pozitioneaza mai bine in clasament, depasind Universitatea Alexandru Ioan Cuza (locul 7) si Universitatea de Vest din Timisoara (locul 8).

Pe locurile 9 si 10 se afla Academia de Studii Economice Bucuresti si Universitatea Tehnica din Cluj.

Topul universitatilor este realizat independent de un grup de experti din mai multe centre de invatamant superior pe baza principalelor clasamente internationale si publicat, in noua editie, de Centrul Qualitas al UBB.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: