politica

Tot Erdogan se viseaza. Dragnea spune ca la protestul din 10 august au fost structuri paramilitare platite din afara sa dea o lovitura de stat

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara la Antena 3 ca institutiile statului n-au gresti cu nimic cand au intervenit in forta in Piata Victoriei in 10 august, avand suficiente elemente “ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat”. Dragnea a mai spus ca este convins ca saptamana viitoare vor iesi la iveala dovezile ca protestul a fost o tentativa de lovitura de stat si a fost finantat din plan extern.

Liderul PSD a mai precizat ca si el, si partidul nu considera ca vina apartine cuiva dupa violentele de la protestul din 10 august. El sustine ca institutiile statului n-au gresit cu nimic cand au intervenit in forta, avand suficiente elemente “ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat”.

“Tot PSD-ul, in frunte cu mine, am spus: nu putem vorbi de o vina pentru ca eu sunt absolut convins ca in 10 august, institutiile statului n-au gresit cu nimic, n-au actionat ilegal, jandarmii si-au facut datoria, n-au reactionat absolut deloc inainte sa inceapa violentele. Reactiile si toate actiunile le-au facut respectand legislatia si respectand regulamentele, si cu avertizari suficiente, dar PSD ce trebuia sa faca? Sa o demita pe Carmen Dan spunand ca ce? Ca PSD i-a adus si pe cei violenti in strada, ca PSD le-a pus la aia pietre de caldaram cu care au dat in jandarmi? Noi, pe 10 august, am avut suficiente elemente, sunt suficiente elemente ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat. Au fost proteste finantate, se pare ca si din extern”, a mai punctat Dragnea, citat de News.ro.

Presedintele social-democratilor este convins ca saptamana viitoare vor iesi la iveala dovezile ca protestul a fost o tentativa de lovitura de stat si a fost finantat.

“Eu sunt absolut convins ca saptamana viitoare vor iesi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit ca saptamana viitoare o sa iasa. E mai putin important de unde (am informatiile – n.r.), dar sunt sigur ca vor iesi informatii despre faptul ca s-au finantat aceste proteste, ca au fost organizati tip paramilitar, ca au vrut sa ocupe prin violenta sediul Guvernului si au provocat intruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat. Eu sper ca DIICOT si Parchetul General sa ancheteze si sa isi faca datoria fata de tara si de stat, nu fata de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru ca in fata unor evidente, daca vor iesi asa cum am auzit eu, este foarte greu sa se mai ascunda adevarul. Noi ce trebuia sa facem? Si asa s-a urmarit prin toate actiunile, Iohannis, Ciolos, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazar, sa se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca sa pregateasca, probabil, o alta actiune in care jandarmii sa se dea de o parte si sa paralizeze institutiile statului. Care erau motivele pentru care trebuia demisa doamna Carmen Dan? Asta s-a discutat in CEx, si de aici am vazut ca de a doua zi au inceput atacurile la mine. Le duc si pe astea, dar eu le spun tuturor colegilor de partid: obiectivul tuturor, in mod sincer trebuie sa fie pastrarea guvernarii”, a conchis el.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

2 ore ago

Vantul impinge incendiul din Canada departe de orasul petrolier Fort McMurray

Vanturile favorabile vor indeparta incendiul puternic de vegetatie de orasul canadian cu nisipuri bituminoase Fort…

2 ore ago

Experiment Airbus: Aeronava jumatate avion, jumatate elicopter

Airbus Helicopters a prezentat, miercuri o aeronava experimentala, jumatate avion si jumatate elicopter, in cautarea…

2 ore ago

Momentul in care Robert Fico este impuscat in plina strada, surprins intr-o filmare cu telefonul – VIDEO

Momentele socante in care premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova, dupa o sedinta…

O oră ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

4 ore ago