Tot mai multi membri ISIS infiltrati printre refugiati. Au inregistrari cu DECAPITARI pe telefoane

news

Mai multi membri ISIS au fost capturati in aceasta saptamana de politia bulgara, la granita cu Macedonia. Acestia aveau asupra lor propaganda ISIS, printre care si inregistrari video cu decapitari.

Cinci membri ISIS au fost prinsi in urma cu sase zile. Cu varste intre 20 si 24 de ani, acestia au incercat sa-i mituiasca pe granicerii bulgari cu un „teanc de dolari”. Ei se aflau intr-o masina si incercau sa treaca in Macedonia. In telefoanele acestora s-au gasit inregistrari video cu decapitari.

Barbatii au fost preluati de serviciul de securitate al Bulgariei, DANS.

In urma cu doua zile, a fost arestat, tot in Bulgaria un alt membru ISIS. Potrivit agentiei Novinite, barbatul a fost arestat imediat dupa ce a intrat in Bulgaria, printr-unul din punctele de control de la frontiera cu Turcia.

Suspectul se numeste Eymur Daselajin, are 21 de ani, iar principalul document pe baza caruia a fost retinut este o nota primita de Bulgaria din partea Interpol.

Acuzatul a fost transportat, cu “masuri de cea mai  inalta securitate”, la centrul de detentie de la Haskovo, unde va ramane in urmatoarele 72 de ore.

Suspectul intrase in Bulgaria, cel mai probabil, venind din orasul turcesc Edirne, prin localitatea de frontiera Lesovo. Aceasta ruta este intens folosita de refugiatii care vin din Siria, unii dintre ei fiind dirijati de retelele de traficanti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: