Tot mai multi penali isi gasesc refugiu in Pro Romania. Fost puscarias, desemnat candidat la Primaria Craiova

politica

Antonie Solomon va fi candidatul Partidului Pro Romania la functia de primar al Craiovei la alegerile locale din 2020, functie pe care a mai detinut-o in perioada 2004-2012.

Anuntul a fost facut miercuri seara de catre presedintele interimar al Pro Romania Dolj, deputatul Florinel Stancu, in cadrul unei intalniri cu cateva sute de membri si simpatizanti ai partidului care a avut loc la Filarmonica „Oltenia” din Craiova si la care au participat si secretarul general al Pro Romania, Ioan Mocioalca, si vicepresedintele Adrian Tutuianu. Stancu a afirmat ca doreste ca Pro Romania sa fie primul partid care isi anunta candidatul la Primaria Craiova si pentru a-si motiva organizatia.

Antonie Solomon a afirmat ca s-a inscris in Pro Romania din dorinta a reveni la primarie. „Am aratat ca devenim o filiala puternica, cu oameni de caracter, care au aceasta doctrina in sange, social-democratia, centru-centru-stanga si care nu au parasit PSD pentru ca le place sa se plimbe: au vrut sa reconstruiasca stanga adevarata, ca sa nu mai faca parte din stanga compromisa. Asta spun din ce am inteles eu din ce s-a discutat in sala. Eu am zis ca nu mai cred in doctrine, nici in partea stanga, nici in partea dreapta, fiindca am vazut cum stau lucrurile: m-am dus in stanga, i-am gasit pe liberali, m-am dus la liberali si i-am gasit pe comunisti, pe cei de stanga. Asa ca e un amestec, de nu mai stii cine e de dreapta si cine e de stanga in tara asta. Dar din dorinta de a reveni la primarie, trebuie sa am pe cineva in spate”, a declarat presei fostul primar al Craiovei, la finalul sedintei Pro Romania, informeaza Agerpres.

Solomon a afirmat ca se bate cu oricine si ca nu isi subestimeaza adversarii. „Ce este trist, este ca experienta vine odata cu inaintarea in varsta”, a adagat el.

Antonie Solomon si-a inceput activitatea in administratia locala in anul 2000, fiind consilier local timp de un an (2000-2001). In 2001 este ales viceprimar al municipiului Craiova, iar in 2004 a castigat functia de primar. Daca in 2004 a candidat din partea PSD, la alegerile locale din 2008 a fost ales din partea PDL, obtinand al doilea mandat consecutiv la primaria municipiului Craiova. In 2008, a castigat functia de primar al Craiovei din primul tur, cu 55,07% din totalul voturilor valabil exprimate.

La alegerile locale din iunie 2012 a candidat din partea UNPR la functia de primar al Craiovei, dar a pierdut in fata candidatei USL Olguta Vasilescu. La 10 octombrie 2012, Antonie Solomon a anuntat ca a demisionat din UNPR. La 25 octombrie 2012, a anuntat ca s-a inscris in PPDD si a obtinut un mandat de senator la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Senatul a constatat in noiembrie 2013 incetarea mandatului sau ca urmare a condamnarii definitive la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual.

Pe 2 martie 2010, Antonie Solomon, pe atunci primar al Craiovei, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub acuzarea de luare de mita. Pe 3 martie 2010, a fost arestat preventiv de magistratii Tribunalului Arges; a fost eliberat din arest la 8 septembrie 2010. La 11 iulie 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual si a fost eliberat conditionat in decembrie 2014.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: