Tot mai multi refugiati irakieni PARASESC Germania: „Mancarea e PROASTA, e mult mai rau ca in Irak” – VIDEO

externe

Un numar tot mai mare de irakieni se intorc acasa din Germania, din cauza timpului prea indelungat de procesare a cererilor de azil, precum si din cauza lipsei alimentelor si a adaposturilor sarace.

„Sotului meu i-a suras idea de a merge acolo. A vazut ca si altii fac asta si i-a imitat”, spune o femeie de origine kurda, reintoarsa in Irak.

„Situatia a fost mult mai rea decat aici. Am stat in jur de trei luni acolo. Nu aveam nimic, mancarea era proasta si putina. Obisnuiau sa ne dea o bucata de paine rece, cu branza si o bucata de castravete. Cum se poate supravietui intr-o iarna rece cu astfel de alimente? Copiii nostri plangeau de foame. Am cheltuit 11.000 de dolari si ne-am intors acasa cu mainile goale”, spune femeia pentru Euronews.

Numarul de cereri pentru reintoarcere in Irak a crescut in ultimele luni ale lui 2015. In decembrie, 200 de irakieni au ajuns acasa. Cresterea cererilor de calatorie dinspre Germania spre Irak a determinat compania de transport aerian, Iraqi Airways, sa opereze trei zboruri pe saptamana de la Berlin, Dusseldorf si Frankfurt.

„Avem trei zboruri pe saptamana, aducem acasa cam 100 de refugiati saptamanal. Numarul lor creste continuu”, spune un angajat al companiei amintite.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: