Tot nu le convine. Iordache si Nicolicea, in continuare nemultumiti si dupa ce Iohannis a semnat revocarea lui Kovesi

politica

Presedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat pentru News.ro ca decizia presedintelui de a o revoca pe sefa DNA este o decizie normala si spune ca, totusi, i-a luat cam mult sa citeasca motivarea CCR, dar a dat dovada ca este garantul respectarii Constitutiei. Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, a declarat ca decretul de revocare din functie a sefei DNA a fost semnat cu o intarziere de 30 de zile. El spune ca dcretul avea o semnificatie „extraordinara” pentru ca si pe viitor ar fi putut presedintele sa incalce Constitutia prin nesemnarea altor decrete importante.

„O decizie normala. Presedintele a inteles ca deciziile CCR trebuie respectate. I-a luat cam mult pana a citit in integralitate decizia si a dat dovada ca este garantul respectarii Constitutiei prin aceasta decizie pe care a luat-o. (…) Pentru noi, ca semnal (…) e un semnal de normalitate faptul ca presedintele Romaniei respecta deciziile CCR. Sunt decizii ale CCR care ne plac, altele care nu ne plac, dar in integralitate, asa cum a spus si Comisia de la Venetia, deciziile CCR trebuie respectate de toata lumea”, a declarat Florin Iordache pentru News.ro.

„(Decizia – n.r.) este data cu o intarziere de 30 de zile. (…) Aceasta decizie de a semna practic un decret… Nu comentam cu privire la faptul ca decretul era un decret de revocare. Avea o semnificatie extraordinara, pentru ca si pe viitor ar fi putut sa incalce Constitutia nesemnand alte decrete care, zic eu, aveau o importanta mult mai mare. Nesemnarea unui decret de numire a ministrilor, a Guvernului si asa mai departe”, a declarat Eugen Nicolicea pentru News.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

In declaratia facuta la Cotroceni in care a anuntat revocarea sefei DNA, purtatorul de cuvant al presedintelui a spus ca presedintele Klaus Iohannis subliniaza ca Romania este si trebuie sa ramana un stat de drept, iar statul de drept se manifesta zi de zi, prin decizia fiecarui cetatean de a respecta Constitutia si legile tarii.

Dobovolschi a citat din decizia Curtii Constitutionale in care se precizeaza ca presedintele urmeaza sa semneze decretul de revocare a sefei DNA.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: