Toti au mintit. Badalau se scapa si dezvaluie cum s-a ajuns in realitate la „demisia” lui Dancila

politica

Senatorul PSD Niculae Badalau, membru in noua conducere a PSD, contrazice teoria oficiala a partidului, conform careia Viorica Dancila a demisionat de buna voie. De fapt a fost un vot prin care i s-a cerut transant lui Dancila sa plece.

„Va explic ce a fost la CEx. (…) La CEx a fost o analiza a rezultatelor si cu masurile ce se impun. Au reiesit trei propuneri, una in care sa facem Congresul ordinar in februarie cu alegeri pe toate planurile, a doua a fost a mea in care am spus ca, totusi, sa nu ne mai canibalizam, in sensul ca sa-i dam pe branci pe conducatori afara, si doamna Dancila sa ramana interimar pana la Congres, dar sa nu candideze si a treia propunere sa-si dea demisia. S-au supus la vot toate variantele si a castigat a treia propunere in care trebuia sa-si dea demisia„, a declarat Niculae Badalau, vineri, intr-o conferinta de presa la Giurgiu.

Dupa CEX-ul de marti, toti liderii partidului, in frunte cu Ciolacu, au negat ca cineva i-a cerut lui Dancila sa demisioneze. Dancila insasi a sustinut ca si-a dat demisia de bunavoie.

„Este un moment de demnitate si eu consider ca a trebuit sa imi dau demisia din functia de presedinte al PSD. Este un gest pe care l-am facut, un gest pe care l-am facut pentru partid”, a spus atunci Dancila.

Unlterior, intrebata de jurnalisti daca au fost presiuni, Dancila a insistat ca a demisionat de bunavoie: „Eu mi-am depus demisia, este un act unilateral”.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: