Toti muncitorii prinsi in tunelul din Himalaya au fost salvati dupa 17 zile. Dupa externarea din spital vor merge in statele lor de origine

externe

Salvatorii i-au scos marti pe toti cei 41 de muncitori blocati timp de 17 zile intr-un tunel prabusit din Himalaya, dupa ce au forat prin resturi de roca, beton si pamant pentru a ajunge la ei, potrivit Reuters.

Evacuarea muncitorilor care provin din unele dintre cele mai sarace state din India – a inceput la mai bine de sase ore dupa ce salvatorii au spart prin molozul din tunelul din statul Uttarakhand, care a cedat pe 12 noiembrie.

Acestia au fost scosi pe targi cu roti printr-o teava de otel lata de 90 cm, intregul proces fiind finalizat in aproximativ o ora. Potrivit autoritatilor, care i-au intampinat afara, starea lor de sanatate este buna.

Ministrul federal al transporturilor rutiere si autostrazilor, Nitin Gadkari, a multumit salvatorilor si a spus ca acum va fi efectuat un audit de siguranta al tunelului.

Ambulante aliniate la gura tunelului i-au transportat pe muncitori la un spital aflat la aproximativ 30 km distanta. Dupa externare, oamenii vor pleca in statele lor de origine.

Localnicii adunati in fata tunelului au aruncat cu petarde, au distribuit dulciuri si au strigat lozinci salutand Mama India.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: