Toti olimpicii Romaniei din 2018 au plecat din tara: „Romania poate oferi un singur lucru olimpicilor: Aeroportul Otopeni”

news

Olimpici 2018

Toti tinerii romani care au obtinut medalii la olimpiadele internationale de matematica si fizica din 2018 sunt acum plecati din tara, arata un studiu evidentiat de Mihai Radu de la Recorder.

„Am ales 2018 pentru ca in 2018 au fost teste PISA”, a subliniat Radu la Recorder Talks.

„Guverne de semianlafabeti plagiatori se ascund in spatele olimpicilor. (…) Romania poate oferi un singur lucru olimpicilor: Aeroportul Otopeni. Atat de mult ii pretuim pe olimpici incat nu ii lasam sa traiasca in mediocritatea de aici. Sunt toti plecati, muncesc pentru alte tari si pentru companii din strainatate. Altfel spus, contribuie la bunastarea altor societati”, a mai spus Radu.

El i-a enumerat apoi pe toti olimpicii care au ales sa plece din Romania. „Toata productia de medaliati din 2018 a ajuns la export”, a evidentiat Radu.

Edis Memis, medaliat cu aur la olimpiada balcanica de matematica din 2018, a absolvit Harvard si acum lucreaza pentru o companie de top din Chicago

Mihnea Gabriel Doica, medaliat cu aur la olimpiada de matematica din 2018, si-a continuat studiile la Oxford si acum este inginer software la Google

Sergiu Ionut Novac, medaliat cu argint international al matematica, studiaza acum la Oxford

Sabina Dragoi, medalia de argint in 2018 la olimpiada internationala de fizica. A mers la Harvard iar acum e doctorand la Zurich

Si multi altii, evidentiati mai jos:

Si cel mai bun elev-matematician din lume, David-Andrei Anghel, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, care a obtinut anul trecut medalia de aur cu un punctaj maxim la Olimpiada internationala din Japonia, a anuntat zilele trecute ca pleaca in Statele Unite.

El a declarat pentru Agerpres ca isi va continua studiile in Statele Unite ale Americii, la MIT, dar nu stie exact ce va studia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: