Toti pasagerii de pe ambarcatiunea care s-a scufundat pe lacul Maggiore din Italia lucrasera pentru servicii de securitate sau aparare

externe

Toti cei 21 de pasageri aflati pe ambarcatiunea care s-a scufundat duminica pe Lacul Maggiore din Italia, ucigand patru persoane, aveau sau anterior avusesera legaturi cu activitatile de aparare si informatii israeliene si italiene, au declarat autoritatile, potrivit CNN.

Ambarcatiunea de 16 metri pe care se aflau 23 de persoane, mai multe decat ar fi trebuit, a fost surprinsa de un vartej de vant care a rasturnat-o duminica seara, a raportat Sky Tg24, afiliat CNN.

Unii dintre pasageri au reusit sa inoate pana la tarm, iar altii au fost salvati de barcile din apropiere, potrivit Sky Tg24. Desi cinci persoane au fost duse la spital, niciunul dintre supravietuitori nu a suferit rani grave.

La bord se aflau 13 pasageri israelieni si 8 italieni. Persoanele decedate sunt doi barbati si doua femei. Doua dintre victime erau italieni, numele lor fiind confirmate de un reprezentant al serviciului secret italian drept Tiziana Barnobi, 53 de ani, si Claudio Alonzi, 62 de ani, in timp ce un purtator de cuvant al Ministerului israelian de Externe a identificat victima israeliana ca fiind Erez Shimoni, 60 de ani, fost angajat al fostelor de securitate. Cadavrul sau a fost returnat in Israel.

Shimoni ratase zborul de duminica, impreuna cu un alt cetatean israelian, a informat presa israeliana, iar cei doi nu trebuiau sa fie pe vas, potrivit procurorului local italian.

Capitanul ambarcatiunii, a carui partenera, rusoaica Anna Bozhkova, in varsta de 50 de ani, a murit si ea in incident, este investigat de procurorii italieni. „Procuratura nu investigheaza natura pasagerilor de pe vas, ci doar rolul capitanului in accident”, a confirmat procuratura.

Lacul Maggiore este o destinatie populara pentru turisti si se afla la granita dintre Italia si Elvetia.

Barca, numita „The Gooduria”, putea fi inchiriata pentru 2.000 de euro pe zi. Se pare ca pasagerii sarbatoreau o zi de nastere cand ambarcatiunea, care circula intre orasele italiene Lisanza si Dormelletto, s-a rasturnat, potrivit Sky Tg24.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: