Toti procurorii DNA din Constanta, in frunte cu seful lor, protest fata de actiunile PSD-ALDE: ”Nu ne este frica, nu protestam pentru ceva personal”

news

Toti procurorii DNA din Constanta, in frunte cu seful lor, Sorin Cobstantinescu, au participat la un nou protest, marti, fata de modul in care PSD si ALDE modifica legile justitiei si codurile penale. Alaturi de ei s-au aflat si alti magistrati constanteni.

Peste 80 de  magistrati constanteni au protestat din nou in fata Judecatoriei Constanta.

”Nu ne este frica, nu mai suntem pe vremea comunistilor. De ce sa ne fie frica atat timp cat nu ne situam in afara legii? Intr-adevar, nu avem voie sa facem greva, insa asta nu este greva, ci modul nostru de exprimare a dezacordului profund fata de continutul acestor modificari, dar si fata de procedura si maniera de lucru pe marginea acestora”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, Viorel Gabriel Teliceanu, pentru Info Sud-Est.

Viorel Teliceanu a adaugat ca, prin aceste proteste, atat el cat si colegii lui spera ca parlamentarii sa isi dea seama macar in ultima clipa de efectele dezastruoase pe care aceste modificari le-ar avea daca ar fi adoptate: ”Sper ca cei care propun aceste modificari legislative, atat cu privire la legile justitiei, cat si cu privire la Codul Penal si Codul de Procedura Penala sa isi dea seama in ultimul ceas de enormitatea modificarilor pe care le propun”.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta a mai precizat ca simpla prezenta a magistratilor intr-un protest tacut ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea, atata vreme cat nu a mai existat niciodata o asemenea mobilizare: ”Nu a existat in istoria niciunui stat modern o mobilizare de asa natura, un astfel de precedent in randul magistratilor. Trebuie sa intelegeti insa ca noi nu protestam pentru ceva personal, pentru noi, ci pentru impactul catastrofal pe care aceste modificari le-ar avea asupra oamenilor, societatii. Pentru noi, ca procurori, ar fi simplu, am clasa dosare pe banda rulanta pentru ca nu am mai putea sa ne facem treaba, activitatea noastra ar fi blocata. Deci am munci mai putin si am lua acelasi salariu. Insa nu e sanatos si normal sa ne gandim la asta in conditiile in care toata societatea va avea enorm de suferit, inclusiv poate parlamentarii sau familiile parlamentarilor care sustin astazi aceste modificari. Cu totii vom avea de suferit”.

Teliceanu a avut un mesaj ferm pentru cei din Legislativ: ”Ne dorim ca Parlamentul sa inteleaga faptul ca aici nu ne jucam. Nu iesim in strada pentru vreun interes personal, nici pentru ca n-avem ce face sau ca sa ii enervam pe unii si pe altii. Demersul nostru este unul foarte serios pentru ca, trebuie sa inteleaga toata lumea, aici vorbim de lucruri foarte serioase si, mai intai de toate, de siguranta oamenilor”, a conchis Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: