„Toti sa faca o data in viata lor ceva pentru alti oameni care le sunt straini”. Presedintele Germaniei relanseaza ideea unui an obligatoriu de munca in folosul comunitatii

externe

Presedintele german Frank-Walter Steinmeier s-a declarat, duminica, in continuare in favoarea ideii unui an obligatoriu de munca in folosul comunitatii, in pofida criticilor pe care propunerea sa le-a generat, informeaza dpa citata de Agerpres.

„Avem nevoie de noi modele in care sa putem aduce tineri si batrani in dialog si sa exersam convingerea ca trebuie sa fim prezenti si pentru ceilalti”, a declarat Steinmeier pentru postul de stat ARD.

Propunerea a fost determinata de ingrijorarea sa ca societatea are nevoie de un sentiment reinnoit al coeziunii, a explicat presedintele german. „Raman la convingerea mea: va fi dificil daca nu ne cream oportunitati de a practica simtul comunitatii”.

In aceasta vara presedintele Steinmeier a initiat o dezbatere despre un an obligatoriu de serviciu in folosul comunitatii, propunere care a starnit multe critici. Tinerii, in special, resping caracterul sau obligatoriu.

De la inceput i-a fost clar ca „aceasta nu este o idee care se va lansa de la sine”, a recunoscut presedintele german.

In ceea ce priveste criticile din partea tinerilor, el a subliniat ca „In mod deliberat nu am propus-o doar tinerilor”.

In opinia lui Steinmeier, nu este obligatoriu nici ca perioada de serviciu sa fie de un an. Singurul lucru care este important ca „toti sa faca o data in viata lor ceva pentru alti oameni care le sunt straini”.

Acest lucru se aplica si persoanelor in varsta, a spus presedintele, adaugand ca este deschis la sugestii alternative.

„Daca exista idei mai bune decat cele ale perioadei obligatorii, sunt bucuros sa le discut. Singurul lucru pe care nu il vreau este ca aceasta dezbatere sa se incheie din nou fara sa se intample nimic” a adaugat Steinmeier.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: