Totul despre noii judecatori din completul lui Dragnea. Trei dintre ei au pronuntat achitari in cazul unor inculpati celebri sau sunt laudati de propaganda anti-DNA

news

Noul complet de cinci judecatori din procesul de la ICCJ al lui Liviu Dragnea pare a fi favorabil sefului PSD. Trei dintre judecatori au dispus sentinte in favoarea unor inculpati celebri, precum Adrian Nastase sau Radu Mazare.

Noul complet, tras la sorti vineri dimineata de Cristina Tarcea (sefa ICCJ), este format din judecatorii Cosma Rodica, Selaru Valentin Horia, Nenita Simona Cristina, Vasile Francisca Maria si Ilie Ioana Alina.

Iata, pe scurt, cu ce spete au avut de a face in trecut cei cinci judecatori.

Cosma Rodica

Judecatorul Rodica Cosma a dispus, in 2014, eliberarea din arest a lui Radu Mazare, in dosarul in care DNA il cerceta pentru dare de mita in legatura cu realizarea unui cartier de locuinte sociale. Rodica Cosma a judecat mai multe dosare controversate de-a lungul timpului. Printre altele, judecatoarea Cosma este unul dintre magistratii care l-a achitat in prima instanta pe fostul ministru Tudor Chiuariu, a facut parte din completul care a dispus neinceperea urmarii penale in dosarul de plagiat al premierului Ponta, a decis condamnarea definitiva a lui Catalin Voicu si in doua dosare diferite ba l-a achitat, ba l-a condamnat pe Gigi Becali. (Sursa)

Selaru Valentin Horia

Judecatorul Horia Valentin Selaru a fost procuror DNA pana in anul 2013, fiind chiar asistent al Laurei Codruta Kovesi. Selaru a fost atacat de luju.ro si de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, fiind acuzat ca este simpatizant al generalului SRI Dumitru Dumbrava. (Sursa)

Nenita Simona Cristina

Judecatoarea Cristina Simona Nenita a facut parte din completul care a anulat condamnarea primarului din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau.

In septembrie 2012 Simona Nenita a facut parte din completul de cinci judecatori ai Curtii Supreme care au dispus achitarea definitiva a lui Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara. Judecatoarea a mai dispus si eliberarea fostului director portuar Eugen Bogatu, a directorilor vamali Sunai Cadir si Liviu Adrian Durbac, adjunctul Claudiu Olteanu, dar si a afaceristului Catalin Aurelian Pilca judecati pentru coruptie in dosarul Portul Constanta.

Simona Nenita a facut parte din completul care a dispus eliberarea fostului primar al Snagovului, Apostol Musat cercetat pentru luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit propriei declaratii de avere, Simona Nenita este casatorita cu avocatul Mihai Dinu. Avocatul a fost cel care l-a aparat pe fostul senator PSD Catalin Voicu condamnat la sapte ani de inchisoare pentru trafic de influenta. (Sursa)

Vasile Francisca Maria

Judecatoarea Maria Francisca Vasile a fost puternic laudata de luju.ro, publicatie sustinuta de Dan Voiculescu si trustul Intact. „Judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte indoaie ‘Binomul SRI-DNA’”, titra intr-un articol publicatia condusa de Razvan Savaliuc.

„Francisca Vasile demoleaza pur si simplu DNA, dar si pe procurorii PICCJ care au clasat plangerea lui Paltin Sturdza. Francisca Vasile arata ca PICCJ a mimat o ancheta in acest caz si recomanda procurorilor sa ii identifice pe lucratorii SRI care au redat stenogramele, ancheta urmand sa ii vizeze si pe acestia. Mai mult, Francisca Vasile subliniaza ca sustinerile procurorului Iulian Nica si ale PICCJ cum ca transcrierea eronata a stenogramelor nu a produs efecte juridice este departe de a putea fi retinuta. Judecatoarea ICCJ da exemplu cel mai cunoscuta falsificare, cea in care in stenogramele “Binomului SRI-DNA” sintagma “faza a doua” a fost inlocuita cu “spaga a doua”. In acest context, Francisca Vasile precizeaza ca nu se poate sustine ca stenogramele falsificate nu au produs efecte juridice, in conditiile in care Paltin Sturdza a fost arestat fix in baza acestor stenograme falsificate”, scria luju.ro.

Ilie Ioana Alina

Judecatoarea Ioana Alina Ilie a facut parte din completul care l-a condamnat in unanimitate pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii.

Ea a promovat la Curtea Suprema in decembrie 2011. Anterior a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti, Judecatoria Sector 3 si Judecatoria Brasov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspectia Judiciara a CSM. (Sursa)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: