„Totul e calculat destul de precis”. Marian Godina, despre conducerea MAI: „Nu as gasi nimic de reprosat conducerii acestui minister aflat in stare de urgenta”

news

Politistul brasovean Marian Godina afirma ca nu gaseste „nimic de reprosat conducerii” MAI in privinta modului in care se implica pentru a stavili extinderea epidemiei. „Nu vad ce s-ar mai putea face si nu se face de catre Politia Romana si de catre Jandarmeria Romana”, subliniaza Godina.

„Ca politist, aflat in plina activitate in aceasta perioada, pot spune ca Ministerul Afacerilor Interne face tot ce se poate face pentru gestionarea situatiei. Totul e calculat destul de precis.

Preluarea si conducerea convoaielor de auto spre locurile de carantinare, controalele persoanelor izolate la domicilii, verificarea respectarii ordonantelor militare, activitatile de patrulare cu efective marite (n-am vazut niciodata atat de multi politisti si jandarmi in strada) s multe altele, toate sunt activitati foarte bine gandite si puse in practica cu eficienta.

Asadar, e printre putinele dati in care, si daca as vrea, nu as gasi nimic de reprosat conducerii acestui minister aflat in stare de urgenta. Nu vad ce s-ar mai putea face si nu se face de catre Politia Romana si de catre Jandarmeria Romana.

Din pacate, nici jandarmii, nici politistii si nici macar medicii nu ii pot veni de hac acestui virus care ne-a dat vietile peste cap. Ramane doar ca noi, cetatenii, sa fim foarte responsabili, sa respectam cu strictete recomandarile si obligatiile ce ne revin. Sa stam in case cat putem de mult, iar daca totusi iesim, sa evitam apropierea de alti oameni. Acum totul depinde de noi!”, a scris Godina pe Facebook.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost intocmite 209 dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat 4.235 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

De la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 3, politistii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestora le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 31.410.624 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalitatilor de intrare in tara, Politia de Frontiera a intocmit 4 dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

Mai mult despre: ,

Comentarii: