Tradare in USR, trei consilieri au fost dati afara la pachet din partid. Acestia au votat alaturi de PNL la Ploiesti

politica

Trei consilieri locali din Ploiesti au fost exclusi din USR dupa ce au votat alaturi de PNL un proiect de hotarare prin care era revocat din functie chiar viceprimarul USR al municipiului, Magdalena Trofin.

„Biroul Judetean al Filialei USR Prahova a decis in unanimitate excluderea din partid a consilierilor locali ai Municipiului Ploiesti Costel Andreescu, Anca Popa si Razvan Enescu.

Excluderea vine in urma semnarii de catre acestia, alaturi de grupul de consilieri al PNL, a unui proiect de hotarare a Consiliului Local prin care se revoca viceprimarul USR al Municipiului Ploiesti, Magdalena Trofin.

Cei trei consilieri mai sus mentionati s-au situat in mod fara echivoc in afara USR si in opozitie cu principiile USR; avand in vedere actiunea in afara partidului, fara consultarea organelor statutare, actiunea impotriva interesului si imaginea partidului, precum si sustinerea acestora pentru interesele ilegitime ale baronului local PNL, Iulian Dumitrescu.

Au fost demarate demersurile legale la Prefectura Prahova pentru ca cei 3 consilieri locali sa isi piarda mandatul revenit in urma alegerii pe liste de partid”, a anuntat deputaul USR Mihai Politeanu.

Viceprimarul USR a fost demis pentru „indeplinirea defectuoasa a atributiilor din Dispozitia nr. 2487 fapt ce a contribuit la retragerea partiala a acestora de catre primarul municipiului Ploiesti”.

„Grave atingeri de neregularitate procedurala precum si de imagine publica a unitatii administrativ teritoriale prin luarile de pozitie publice care au determinata panica si nemultumire in randul populatiei.

Abuzarea si hartuirea unui functionar public din directia economica aflata sub directa coordonare”, se arata in hotararea semnata de consilierii locali.

„Constatam cu indignare ca PNL Prahova nu tolereaza nicio voce care se opune bunului plac al lui Iulian Dumitrescu, presedinte PNL Prahova si presedinte al CJ Prahova, propunand fara avertizare si fara justificare demiterea Magdalenei Trofin, presedinte USR Ploiesti, din functia de viceprimar al Ploiestiului.

Vineri a fost depus un proiect de hotarare in acest sens. Desi Ploiestiul se afla intr-o criza de proportii – ploiestenii nu au apa calda de aproape o luna – , cauzata de administrarea defectuoasa a ADI Termo de catre Consiliul Judetean condus de catre baronul Iulian Dumitrescu si de un contract cu valente penale, acesta prefera sa se ocupe cu eliminarea persoanelor incomode si care se zbat pentru rezolvarea reala a problemelor din administratie.

In acelasi timp, propunerea PNL de demitere a viceprimarului USR este si o tentativa a lui Iulian Dumitrescu de a controla USR Prahova. Am constatat cu surprindere si dezamagire ca proiectul a fost semnat si de 3 consilieri locali USR. USR Prahova, organele statutare de conducere si membrii nu au fost informati de actiunea celor trei colegi care au sarit in barca PNL. Colegii care au tradat votul alegatorilor si au facut pact cu PNL in Consiliul local Ploiesti in schimbul promisiunii unor functii publice vor fi sanctionati conform statutului de catre Biroul Judetean al Filialei”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de USR Prahova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: