„Tradatoare” arestata de fortele speciale ale Ucrainei. Risca puscarie pe viata pentru ca le-a livrat rusilor numele celor din Rezistenta

externe

O consiliera dintr-un sat ucrainean a fost arestata de fortele speciale de elita dupa ce a fost acuzata ca este colaboratoare a Rusiei.

Nadia Antonova, din Kutuzivka, in apropiere de Harkov, a fost prinsa de trupele Fortei Alfa si de agenti ai serviciilor secrete de informatii, care au dus-o in catuse, iar acum risca sa stea pe viata dupa gratii.

Secretara a consiliului local, ea este acuzata ca i-a tradat pe aparatorii tarii sale, divulgand invadatorilor lui Putin identitatile politistilor si soldatilor locali. De asemeanea, ea a transmis informatii despre vanatorii si padurarii locali, ale caror cunostinte despre mediul rural ii faceau sa fie luptatorii ideali, au declarat procurorii.

De asemenea, Antonova i-a fortat pe sateni sa poarte banderole albe pentru a-si sprijinul fata de rusi, care poarta banderole albe si portocalii, spre deosebire de cele galbene, verzi si albastre ale Ucrainei.

Fortele speciale au capturat-o pe consiliera dupa ce satul a fost eliberat de Ucraina. Ea a fost gasita ghemuita in subsolul unei cladiri guvernamentale bombardate, a publicatia britanica Daily Mail.

Consilierei i-au fost citite drepturile pe care le are in conformitate cu legea martiala si a fost condusa pe langa vecinii ei in timp ce striga: „Credeti ca ati gasit un tradator? Sa va fie rusine! Am fost aici tot timpul. Cum credeti ca am trait aici?”.

Guvernatorul orasului Harkov, Oleh Siniegubov, a declarat: „Conform anchetei, Nadia Antonova a trecut de partea invadatorilor in satul Kutuzivka. Ea a stabilit o colaborare cu seful armatei ruse, cu indicativul Knight. Antonova a predat agenti antiterorism, veterani ai protectiei mediului, vanatori si ofiteri de politie si a fortat localnicii sa poarte banderole albe”.

Un alt oficial, Eduard Konovalov, a fost de asemenea retinut dupa un raid in Staryi Saltiv, in estul Ucrainei. Presedintele al consiliului local, el este acuzat ca a oferit locuinte trupelor rusesti si ca i-a incurajat pe ucraineni sa nu opuna rezistenta.

Pentru „tradare sub legea martiala”, atat el, cat si Antonov risca inchisoare pe viata.

Volodimir Zelenski a avertizat ca tradatorii risca exilul sau inchisoarea, spunand luna trecuta: „Este necesar sa pedepsim colaboratorii.

„Viitorul Ucrainei depinde in mod direct de puterea rezistentei noastre sub toate formele sale. Viitorul nostru al tuturor, al fiecaruia dintre orasele noastre, al fiecaruia dintre satele noastre. Si sunt recunoscator tuturor celor care inteleg acest lucru, care nu inceteaza sa reziste chiar si atunci cand pare ca rezultatul este foarte departe. Pentru ca timpul cel mai intunecat este intotdeauna inainte de rasarit”, a spus Zelenski.

Presupusii tradatori de langa Harkov au fost descoperiti dupa ce Ucraina a respins trupele rusesti spre granita lor din regiune, amenintand liniile de aprovizionare din Donbas.

Orasul, care se afla la doar 30 de kilometri de granita cu Rusia, a fost atacat inca din prima zi a razboiului si a fost printre cele mai intens bombardate.

Comentarii: