Tragedia din Franta putea fi evitata: „Stiam ca are probleme cu capul”

news

Iubita pilotului ucigas de pe Germanwings a declarat anchetatorilor ca avea cunostinta de probleme psihice ale acestuia. Ea a dezvaluit ca Lubitz s-a dus sa vada doi doctori pentru a se trata.

„Stiam ca are probleme, dar nu credeam ca sunt atat de mari”, a declarat femeia, potrivit unui oficial guvernamental, citat de CNN. Ea a mai spus ca s-a dus impreuna cu Lubitz la vreo doi doctori, si atunci era „optimista” ca acesta se va face bine.

Doctorii, un oftalmolog si un neuropsihiatru, i-ar fi spus recent  lui Lubitz ca nu indeplineste conditiile pentru a mai zbura.

Una dintre teoriile anchetatorilor este ca lui Lubitz i-ar fi fost teama sa nu-si piarda licenta de pilot din cauza problemelor sale. „Evident ca zborul era deosebit de important pentru viata sa”, a mai declarat oficialul.

Intre timp au aparut si detalii despre episodul depresiv pe care l-a suferit in urma cu sase ani si din cauza caruia si-a intrerupt pregatirea de pilot la Germanwings. Acesta fusese mult mai grav decat s-a crezut pana acum.

Christoph Kumpa, purtatorul de cuvant al Procuraturii Dusseldorf: „A urmat tratament la psihoterapie, pentru ca a avut ‘tendinte sinucigase’ la acel moment. De atunci si pana la momentul cand s-a urcat in avion, a mai mers la consult la cativa medici si am gasit dovezi ca medicii l-au declarat inapt de munca si de zbor.”

La momentul zborului fatidic, Lubitz nu prezenta insa tendinte sinucigase si nici de agresivitate fata de alti oameni, potrivit documentelor medicale gasite la el acasa. Anchetatorii nu stiu nici acum ce anume l-a determinat pe acesta sa se sinucida si sa ia cu el inca 149 de oameni.

„Nu am gasit nimic in mediul sau personal, familial sau profesional care sa ne permita sa spunem care a fost motivatia sa”, a mai mentionat Kumpa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: