TRAGEDIE. Doua elicoptere s-au ciocnit, zece MORTI, printre care si SPORTIVI

externe

Zece oameni au murit luni in localitatea Villa Castelli din Argentina, in cea mai mare tragedie din istoria recenta a spectacolelor de televiziune, dupa ciocnirea a doua elicoptere care filmau o competitie de supravietuire transmisa in direct, relateaza AFP si UPI.

Opt francezi care participau la acest reality-show numit ‘Dropped’, realizat pentru canalul francez TF1, si cei doi piloti argentinieni au murit in accident, transmit autoritatile locale argentiniene din provincia La Rioja, care au precizat ca nu exista niciun supravietuitor.

Printre victime se afla trei sportivi de performanta francezi — navigatoarea Florence Arthaud, boxerul Alexis Vastine si inotatoarea Camille Muffat.

Elicopterele au decolat la 5.10 p.m., ora locala, si cateva minute mai tarziu s-a auzit o explozie. Aparent, cele doua aparate au intrat in coliziune in timpul filmarilor si toate cele zece persoane aflate la bordul celor doua aparate au murit, a declarat Luis Cesar Angulo, oficial responsabil cu securitatea in provincia La Rioja.

Un elicopter apartinea autoritatilor locale din provincia la Rioja si celalalt celor din provincia Santiago del Estero.

Concursul era produs de societatea de productie franceza pentru jocuri de aventura ALP pentru canalul francez de televiziune TF1. Emisiunea urma sa fie difuzata la vara in Franta.

Filmarile au fost suspendate si toate echipele implicate vor fi repatriate in Franta, a anuntat APL. Printre concurentii angajati pentru aceasta emisiune se aflau si alti sportivi francezi.

Societatea franceza ALP, infiintata in 1972, a realizat pana in prezent celebrele formate de televiziune bazate pe jocuri de aventura si supravietuire — ‘Fort Boyard’ — foarte populare in Franta, si mult mai recentul spectacol ‘Koh Lanta’ — in timpul caruia un concurent a murit in martie 2013 in Cambodgia, scrie lemonde.fr.

‘Disparitia brutala a compatriotilor nostri este o imensa tristete’, a transmis presedintele francez Francois Hollande, in cursul noptii de luni spre marti, intr-un mesaj publicat de Palatul Elysee, scrie lemonde.fr, citata de Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: